LIVIA STANCIU, sefa ICCJ, propunerea lui Iohannis pentru CURTEA CONSTITUTIONALA

Curtea Constitutionala (CCR) isi schimba componenta in 2016, odata cu incetarea mandatelor a trei judecatori. Astfel, trei membri ai CCR vor pleca, printre acestia si actualul presedinte, urmand sa fie inlocuiti de alti trei, unul propus de presedinte, unul de Senat si altul de Camera Deputatilor.

Potrivit unor surse citate de postul de televiziune Antena 3, presedintele KLAUS IOHANNIS ar urma sa o propuna pentru un post de jucator constitutional pe LIVIA STANCIU, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ). LIVIA STANCIU  se apropie de finalul celui de-al doilea mandat la sefia ICCJ, limita impusa de lege.

CITESTE SI:  CCR A DECIS DATA IN CARE SE STABILESTE SOARTA ALEGERILOR PRIMARILOR IN DOUA TURURI

In 2016 expira mandatul actualului presedinte al CCR, AUGUSTIN ZEGREAN, numit judecator la CCR de fostul presedinte Traian Basescu in 2007, al lui Valentin-Zoltán Puskás, numit de Senat la propunerea UDMR (2007), si al lui Tudorel Toader, numit de Camera Deputatilor la propunerea PNL (2007).

Din partea Senatului se vehiculeaza numele social-democratului Ioan Chelaru. Cel de-al treilea post de judecator CCR ar putea sa revina unui om propus de UDMR.

Sursa foto: realitatea