LIVIU DRAGNEA A ANUNTAT CAND AR PUTEA INTRA IN VIGOARE LEGEA PENSIILOR

Peste cinci milioane de pensii vor fi recalculate in baza noii Legi a Pensiilor, aflata in faza de proiect, a declarat, vineri seara, presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Conform liderului social-democrat, Legea Pensiilor este finalizata ca si document, insa specialistii din Guvernul Tudose urmeaza sa stabileasca impactul financiar produs de aplicarea sa. “Legea pensiilor este finalizata practic ca si document. In perioada urmatoare se face evaluarea financiara. Este vorba de un impact semnificativ si trebuie sa ne prezinte, cat de curand, care este perioada necesara pentru recalcularea pensiilor. Vorbim de recalcularea a peste cinci milioane de dosare.

Este vorba de mecanismele tehnice si resursele financiare pentru ca atunci cand vom iesi cu ea sa existe raspuns la toate intrebarile”, a afirmat Dragnea, vineri, la Sucevita. Liviu Dragnea sustine ca astfel se vor va elimina toate inechitatile din sistem, si a subliniat totodata ca “sunt sanse ca noua lege sa intre in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2018”.

“Mai bine intarziem o saptamana sau doua astfel incat sa prezentam si desfasurarea in timp, perioada de recalculare, si unde va ajunge fiecare pensionar si impactul bugetar”, a afirmat presedintele PSD, adaugand ca sunt sanse ca noua lege sa intre in vigoare de la 1 ianuarie.”Punctul de pensie va evolua asa cum am spus in programul de guvernare”, a conchis Liviu Dragnea in discutiile cu jurnalistii despre acest subiect.

Sursa foto: realitatea