LIVIU DRAGNEA a fost dat in gat de un afacerist din TELEORMAN. Combinatiile locale ale vicepremierului

ION CODREA, unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din Teleorman, a dezvaluit modalitatea si presiunile la care sunt supuse firmele locale de catre vicepremierul Liviu Dragnea si care este secretul afacerilor profitabile facute de companiile apropiate acestuia, informeaza Romania Libera.

Ion Codrea, proprietarul grupului Unicom din Turnu Magurele, a explicat pentru sursa amintita si de ce actualul vicepremier i-a trimis pe cap zeci de controale ale institutiilor statului. Afaceristul sustine ca doar prin implicare in politica se poate rezista in judetul in care Liviu Dragnea a fost presedinte de CJ timp de 12 ani.

CITESTE SI: TEL DRUM – LIVIU DRAGNEA: O legatura banoasa intre compania de drumuri si liderul PSD 

“Dragnea si cu partenerul sau cumparasera, prin metode incarligate, toate cladirile din sistemul de comert socialist. Cei doi au impartit juma-juma Turnu Magurele. Dupa ce am cumparat eu un spatiu de la partenerul lui Dragnea, in 2000, zici ca au dat dracii in oras”, a declarat proprietarul grupului Unicom, pentru Romania Libera. In acest fel, daca pana atunci avea mai multe colaborari cu primarii comunale carora le vindea metalo-chimice, dupa 2000 contractele s-ar fi sistat. “M-au torpilat cu controale. Cand nu am mai putut, am simtit nevoia sa ma protezeje cineva. Numai asa poti razbi, mi s-a spus”, a mai declarat Ion Codrea.

Codrea a dezvaluit si ca a apelat la Corneliu Vadim Tudor, la inceputul anilor 2000, dar protectia oferita de acesta nu a durat. Astfel, omul de afaceri s-a inscris in PD, a ajuns consilier local si consilier judetean, reusind sa scape de sicanele la care era supus. In 2009 a renuntat la politica. “Politica inseamna si bani cheltuiti, si timp pierdut pentru afacere. In 2009, m-am retras, le-am spus ca nu mai pot sa stau la masa cu ei. M-au avertizat ca nu e bine, dar ma saturasem sa fiu folosit. Dar acum stiu cum sa deschizi usi, cum sa pui problema”, a povestit Codrea.

CITESTE SI: DEZVALUIRE INCENDIARA! Cum a asfaltat MARIAN VANGHELIE strazile din Sectorul 5 doar pe hartie 

Ion Codrea a participat si la o licitatie pentru lucrari finantate prin Consiliul Judetean Teleorman, ca sa probeze sistemul. “Din opt lucrari licitate, am castigat sase. Dar Dragnea nu a vrut sa imi dea contractele. I-am transmis ca daca nu o face, fac contestatie, banii veneau de la UE, erau pe inundatii. Pana la urma a spus: «Nu iti dau sase, iti dau patru»”, a mai povestit omul de afaceri, pentru Romania Libera.

Sursa foto: romania libera