LIVIU DRAGNEA: Actualul SISTEM ADMINISTRATIV din Bucuresti NEMULTUMESTE pe toata lumea

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, LIVIU DRAGNEA, a declarat ca actualul SISTEM ADMINISTRATIV al Bucurestiului “nemultumeste pe toata lumea” si se poate discuta de un alt sistem, dar nu este de acord cu desfiintarea sectoarelor.

“Cred cu toata convingerea ca actualul sistem administrativ din Bucuresti nemultumeste pe toata lumea. Si pe cei de la primaria generala, si pe cei de la primariile de sector. Personal nu sunt de acord cu desfiintarea sectoarelor, in schimb se poate discuta de un alt sistem administrativ, de un alt pachet de competente. Cert este ca trebuie limpezite si clarificate competentele si relatiile dintre primari, intre Consiliul General al Capitalei si consiliile locale de sector. Situatia actuala, daca se perpetueaza, nu face bine. Exista posibilitati prin care legislatia actuala sa fie modificata in asa fel incat in final cei care locuiesc in Bucuresti sa beneficieze de un nivel de civilizatie mai ridicat”, a declarat LIVIU DRAGNEA.

Citeste si: ROBERT NEGOITA: CATASTROFA BUCURESTIULUI se numeste RADET

Pe de alta parte, el a aratat ca exista diferente de civilizatie intre sectoarele Capitalei. “Cine are timp si curiozitate se poate plimba prin Bucuresti si poate face o diferenta serioasa – deja devine o diferenta din ce in ce mai bine structurata – intre unele sectoare si alte sectoare. Sunt sectoare unde nivelul de civilizatie este mult mai mic decat sectoare in care nivelul de civilizatie este foarte mare. Asta nu e vina cetatenilor, dar actualul sistem administrativ prevazut in lege de repartizare a fondurilor, de competente intre cele doua categorii de entitati trebuie clarificat”, a sustinut ministrul.

El a spus ca Bucurestiul poate deveni un motor de dezvoltare mai mare decat pana acum, “daca se genereaza o discutie calma, asezata, dincolo de interesul personal al unora sau al altora”.

Sursa foto: ziafaclia.ro