LIVIU DRAGNEA, CONDAMNAT DEFINITIV! PRIMA REACTIE A LIDERULUI PSD. UPDATE

Curtea Suprema se pronunta definitiv vineri in dosarul Referendumului, in care presedintele PSD, LIVIU DRAGNEA, este acuzat de folosirea influentei sau a autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite, potrivit Mediafax.

UPDATE 16.50: ”E un nou inceput. Am avut o discutie colegiala. Unii zic ca a fost Comitet Executiv, unii ca nu a fost, cine vrea, poate sa deschida un nou proces. E o sentinta profund nedreapta. Nu comentez decizia instantei, ca e legala, ca nu e legala.

Eu am fost condamnat, in prima instanta,  pentru o adresa de organizare a tombolei, cand eu nu am fost in sediu, si pentru inca ceva pentru care nu sunt lamurit, nici nu am fost acuzat in rechizitoriu, anume ca SMS-uril transmise de la PSD ar fi determinat studierea listelor permanente si s-ar fi incalcat legea datelor personale. Asta a fost concluzia ca PSD a obtinut un folos necuvenit, desi PSD nu a candidat. Folos cuvenit sau necuvenit ar fi primit fostul presedinte, era o lupta intre el si poporul roman.

Am vrut sa aflu ce ar insemna o retragere a mea acum, pentru zecile de mii de candidati ai PSD. Parerea majoritatii, aproape unanima, a fost ca o retragere a mea ar putea sa destabilizeze si PSD sa nu obtina scorul pe care il previzionam. Am decis sa raman in aceasta functie”, a spus LVIU DRAGNEA la finele sedintei de la sediul PSD.

UPDATE 16.00: Reactia lui VICTOR PONTA a venit pe o retea de socializare: ”Ca sa raspund tuturor celor care ma intreaba : cred ca Liviu Dragnea NU trebuie sa isi dea demisia din functia de Presedinte al PSD! Trebuie sa tina Partidul unit, sa castige alegerile locale si parlamentare si sa fereasca PSD de toti “ofiterii” acoperiti sau descoperiti care vor sa il preia! Clar?”, e mesajul lui VICTOR PONTA pe Facebook.

UPDATE 15.50: Liderii PSD s-au reunit in sedinta Comitetului Executiv al partidului pentru a lua o decizie in privinta lui LIVIU DRAGNEA. In cadrul acestei sedinte – fulger, LIVIU DRAGNEA a luat hotararea de a ramane lider al PSD, decizie acceptata de toti membri PSD. De asemenea, niciun lider PSD nu i-a cerut demisia. De la ora 16.00, LIVIU DRAGNEA VA SUSTINE O CONFERINTA DE PRESA.

UPDATE 15.00: ”Suntem inmarmuriti! Suntem mai mult decat socati! Omul acesta nu a facut altceva decat sa scoata oamenii la vot sa dea jos un tiran, un monstru! Si eu si colegii mei il sustinem pe Liviu Dragnea pana la capat, nu are nicio vina. Toti asteptam astazi o achitare, sa i se faca dreptate acestui om, nu presedintelui PSD, omului Liviu Dragnea (…) Toti am fost partasi la respectiva campanie si ar trebui sa ne condamne pe toti si pe familiile noastre. Cu totii il sustinem pe Liviu Dragnea si 100% el trebuie sa ramana presedinte”, a declarat CODRIN STEFANESCU jurnalistilor aflati la sediul central al PSD.

UPDATE 14.40: LIVIU DRAGNEA a fost condamnat la DOI ANI de INCHISOARE cu SUSPENDARE si patru ani perioada de proba in DOSARUL REFERENDUMULUI! SENTINTA INSTANTEI SUPREME este una DEFINITIVA IN CAZUL LIDERULUI SOCIAL DEMOCRAT! Completul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a fost condus de Livia Stanciu, iar decizia definitiva si irevocabila a fost citita de magistratul asistent Veronica Iunga.

STIRE INITIALA

Liviu Dragnea a declarat in ultimul cuvant in fata instantei in procesul Referendumului ca se considera nevinovat si cere achitarea. “As vrea sa va rog sa nu luati in seama caracterizarea facuta de DNA. Nu aceasta este atitudinea mea fata de oameni. Marturie stau cei 20 de ani in serviciul public. Militantii, nu numai din PSD, ci ai tuturor partidelor indeamna lumea la vot pentru ca este sensul unei campanii electorale. La referendum a fost o confruntare dura intre poporul roman si Basescu. Niciun partid nu putea obtine foloase necuvenite. Cred cu tarie in nevinovatia mea si solicit achitarea”, a spus Liviu Dragnea.

Procurorii DNA au cerut magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie pedeapsa cu executare pentru presedintele PSD Liviu Dragnea, pedeapsa minima solicitata de DNA fiind intre trei si cinci ani de inchisoare. In cererea procurorilor se arata ca liderul PSD ar fi tratat alegatorii ca pe niste obiecte, iar neprezentarea la vot a fost vazuta ca “un moft, nu ca un drept”.

Ca raspuns, in sala de judecata, aparatorul liderului PSD a declarat ca “Dragnea nu era actor in aceasta campanie electorala. Inculpatul nu putea sa urmareasca nici pentru sine, nici pentru altii foloase necuvenite. (…) Faptul ca a oferit spectacole cu clovni, baloane si zane nu cred ca e un motiv ca un om sa stea in inchisoare. Nu i-a tratat pe alegatori ca pe simple obiecte. Dragnea a urmarit ca orice politician dintr-o lume democratica sa atraga cat mai multi cetateni la vot”.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) l-au condamnat, in 15 mai 2015, pe Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, decizia nefiind definitiva. Liviu Dragnea a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, “cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale”.

Anchetatorii sustin ca Dragnea a fost sustinut in fraudarea referendumului de 74 de presedinti si membri ai unor sectii de votare din localitati din judetele Teleorman, Vrancea, Gorj si Olt. Acestia au fost trimisi in judecata pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori, infractiuni comise sub forma autoratului, complicitatii sau a instigarii.

Sursa foto: gandul