LIVIU DRAGNEA: Am vorbit cu presedintele IOHANNIS. PSD va merge singur la CONSULTARILE de la COTROCENI

Liderul social-democratilor, LIVIU DRAGNEA, a declarat miercuri ca a vorbit cu presedintele KLAUS IOHANNIS care i-a spus ca va decide cand cheama formatiunile politice parlamentare la CONSULTARI dupa ce va ajunge in mod oficial demisia premierului VICTOR PONTA. Presedintele PSD a mai spus ca partidul pe care il conduce va merge singur la DISCUTIILE de la Palatul Cotroceni.

“Am vorbit mai devreme cu presedintele Iohannis, mi-a transmis ca va hotari in orele urmatoare cand va chema partidele la consultari, dar, in mod firesc, a zis dupa ce vine in mod oficial demisia de la primul ministru. Pana nu vine demisia oficiala, constitutional nu poate chema partidele”, a spus LIVIU DRAGNEA, la Palatul Parlamentului.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA: NU SUNTEM DE ACORD CU ALEGERILE ANTICIPATE

Liderul social democrat a adaugat ca presedintele este cel care va decide ce va face mai departe si a opinat ca seful statului are o responsabilitate foarte mare.

“PSD va merge singur la Cotroceni, asa cum va merge si ALDE si fiecare partid. Asa mi se pare firesc. Invitatiile vor fi facute pentru fiecare partid si vom merge fiecare separat, nu trebuie neaparat sa ne tinem de mana ca sa discutam despre o majoritate”, a declarat LIVIU DRAGNEA, la Parlament, intrebat daca va merge la Cotroceni alaturi de Gabriel Oprea, presedintele UNPR.

LVIU DRAGNEA a adaugat ca, inainte de consultarile cu presedintele KLAUS IOHANNIS, liderii coalitiei se vor intalni pentru coordonarea opiniilor.

CITESTE SI: VICTOR PONTA A DEMISIONAT! NUMELE SURPRIZA PROPUS PENTRU FUNCTIA DE PREMIER INTERIMAR. UPDATE

“Dupa ce vom sti cand o sa fim invitati in mod oficial la Cotroceni, sigur ne vom intalni inainte liderii coalitiei, ca sa ne coordonam discutiile. Fiecare partid merge separat, dar inainte de intalnirile de la Cotroceni vom avea impreuna o discutie sa ne coordonam”, a conchis LIVIU DRAGNEA.

Sursa foto: realitatea