Liviu Dragnea anunta ce schimbari vrea sa aduca Justitiei

Social-democratii doresc cel putin o schimbare importanta in Justitie, acestia sustinand in continuare Legea raspunderii magistratilor, iar Liviu Dragnea a propus infiintarea unei divizii speciale de procurori, informeaza Romania Tv.

“Multi judecatori se tem sa ia decizii impotriva propunerii procurorilor, deoarece se gandesc ca pot fi ei maine in boxa acuzatilor. Propun infiintarea unei divizii speciale de procurori care sa ancheteze doar magistrati si sa nu mai poata face asta orice procuror. E nevoie de un echilibru. Am vorbit cu mai multi oameni din sistem si mi-au zis ca ar putea fi o idee buna”, a spus Dragnea, luni, la Romania Tv.

Totodata, liderul PSD cere implicarea in aceasta chestiune a oamenilor din presa “care se pricep”. “Trebuie sa avem o discutie in care sa fie implicati oameni din Justitie, din societatea civila, oameni din presa care se pricep. Aceasta discutie trebuie lansata curand si nu poate dura la nesfarsit”, a mai precizat deputatul PSD.

Daca liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae, considera ca raspunderea magistratilor “este o componenta vitala”, presedintele PSD Liviu Dragnea spune ca astfel doreste protejarea judecatorilor in fata deciziilor luate. “Eu nu resping ideea unei legi a raspunderii magistratior, dar trebuie sa existe si un sistem in care judecatorii sa fie protejati, sa existe o garantie ca deciziile judecatorilor sunt luate doar in acord cu constiinta personala”, a subliniat Dragnea.

Sursa foto adevarul