Liviu Dragnea cere discutii urgente in USL: Trebuie sa hotaram daca mai suntem in stare sa mergem mai departe impreuna

DRAGNEA: Sunt sanse foarte mici sa discutam cu PPDD despre intrarea lor la guvernare

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a cerut, vineri,  o intalnire urgenta cu partenerii din USL, pentru a hotari asupra unor proiecte importante pentru tara concepute in comun, precum proiectul de lege privind regionalizarea, si pentru a analiza daca partidele care formeaza Uniunea sunt in stare sa mearga mai departe cu acesta constructie politica si cu programul de guvernare cu care s-a prezentat in urma cu aproape un an in fata romanilor.

“Sunt lucruri care trebuie transate rapid. Suntem in stare sa mergem mai departe cu acest USL, bine, daca nu putem, trebuie sa hotaram si sa nu mai pacalim populatia. Vom avea o discutie foarte calma care sper sa aiba loc cat de curand.  Nu e vorba de rigiditate, sunt unul din putinii oameni care am participat la constructia USL, am avut o discutie cu o parte din colegii liberali. E important sa finalizam acest proces de modificare a legii 315 pentru a redefini rolul regiunilor de dezvoltare. Astept pozitia liberalilor. Tot stam sa ne ciondanim intre noi si sa blocam anumite proiecte. Interesul tarii conteaza. Nu renunt la ideile privind regionalizarea”, a spus Dragnea.

Dragnea s-a aratat deranjat de faptul ca proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral a fost depus de PNL in Parlament fara o consultare prealabila cu partenerii din PSD si a adaugat ca pana la urma este vorba de onoare, deoarece impreuna au promis romanilor proiectele asumate prin programul de guvernare.

“N-am o problema sa discutam, cel mai rau este cand nu primesti niciun punct  de vedere si te trezesti cu acte normative in Parlament. E vorba de onoare. Am mers in campanie cu Crin Antonescu am facut cu drag campanie, n-a fost nicio localitate din colegiu in care sa nu fi fost impreuna. Si am spus oamenilor sa ne voteze pentru ca avem niste proiecte, de asta e vorba de onoare, daca noi am castigat pe baza de incredere pe aceste proiecte si nu le ducem la capat… nu vreau sa particip la o mare minciuna. Nu dau ultimatumuri pentru ca nu sunt in pozitie, este un punct de vedere. Stiti ca eu vorbesc destul de retinut. Ne apropiem de finalul primului an de guvernare si trebuie sa vedem daca mai putem duce o serie de proiecte elaborate impreuna”, a spus Liviu Dragnea.

“Astept inca putin opinii si propuneri sa speram ca saptamana viitoare avem o discutie pe acest subiect, pe legea 315 si pe pachetul de descentralizare. Astept, dar nu pot sta la nesfarsit sa blocam un proces. O sa-mi folosesc atributele. Am propus aceste acte normative din domeniul administratiei publice spre consultare, in aceste 9 luni la minister am lucrat la modificarea unui pachet de legi foarte mare si nu am lucrat degeaba. Acum suntem in faza in care trebuie sa ajungem la un punct de vedere comun. Nu renunt la ideile si obiectivele pt care am intrat in aceasta echipa guvernamentala. Procedura ajunge oricum in Guvern si se poate transforma ori in ordonanta ori in proiect de lege. Dar sunt convins ca saptamana viitoare vom lamuri aceste lucruri”, a mai declarat presedintele executiv al PSD.