LIVIU DRAGNEA: Guvernarile PONTA au reusit sa indrepte NEDREPTATILE SOCIALE

Guvernarile PONTA au reusit sa indrepte aproape toate NEDREPTATILE SOCIALE facute de PDL si TRAIAN BASESCU si sa puna economia in directia potrivita, a declarat luni presedintele PSD, LIVIU DRAGNEA.

“In mai 2012, Uniunea Social Liberala care exista atunci a preluat guvernarea cu un program politic si economic foarte ambitios. Alegerile din decembrie 2012 au marcat esecul politicilor de austeritate ale PDL si ale lui TRAIAN BASESCU, intr-o maniera cat se poate de categorica, data chiar de rezultatul alegerilor. In aproape patru ani de guvernare s-a reusit sa se indrepte aproape toate nedreptatile sociale facute de PDL si Traian Basescu si economia sa fie pusa in directia potrivita”, a afirmat liderul social-democratilor LIVIU DRAGNEA, intr-o conferinta de presa in care a facut un bilant al guvernarilor conduse de VICTOR PONTA.

Ca exemplu, LIVIU DRAGNEA a spus ca, in prezent, “in conturile in valuta ale tarii sunt 6,2 miliarde de euro, cu doua miliarde de euro mai mult decat in 2012”. “Si, de asemenea, se lasa foarte multi bani in conturile Trezoreriei, bugetul fiind pe excedent dupa 10 luni de zile”, a precizat presedintele PSD.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU: LIVIU DRAGNEA L-A IMPINS LA VALE PE VICTOR PONTA

LIVIU DRAGNEA a mentionat ca in 2012 s-a pornit de la “0,6% crestere economica, 5,4% — somaj, minus 3% deficit bugetar, salarii taiate cu 25%, pensii reduse”. “PIB-ul Romaniei era de 133 miliarde de euro, iar astazi este de 158 miliarde de euro. Aceea era Romania dupa 10 ani de mandat al lui Traian Basescu. In decembrie 2012, dupa castigarea alegerilor, noi, impreuna cu partenerii nostri, ne-am asumat obiective care au fost duse la indeplinire chiar si dupa desfiintarea USL”, a sustinut presedintele PSD.

LIVIU DRAGNEA a subliniat ca, la acest moment, “Romania are una dintre cele mai mari rate de crestere din Europa, 3,7% in primele noua luni din 2015, fata de primele luni din 2014”. “In ultima prognoza din noiembrie 2015, Comisia Europeana estimeaza o crestere economica a Romaniei de 4,1% in 2016, care se pare ca va fi una dintre cele mai mari din Europa, daca nu cea mai mare”, a afirmat presedintele PSD.

Potrivit lui LIVIU DRAGNEA, in timpul guvernarilor Ponta s-a reusit crearea a 320 de mii de noi locuri de munca. “Practic, de la 4,27 milioane de angajati la 4,57 milioane. Prin urmare, somajul a scazut la 5,2%. Scaderea somajului in paralel cu cresterea salariilor arata ca avem o crestere economica sanatoasa, care este si simtita de oameni si de catre companii”, a spus el. De asemenea, liderul social-democratilor a mentionat ca “deficitul bugetar a scazut de la 5,4% din PIB in 2011, la 1,5% din PIB in 2015”.

“Prin urmare, Romania s-a imprumutat mai putin in exterior si pe piata interna pentru ca economia a mers bine si au fost bani. (…) In felul acesta Guvernul a reusit sa aiba bani pentru a face doua lucruri fundamentale, sa creasca puterea de cumparare a majoritatii romanilor prin cresterea veniturilor si reducerea taxelor si sa incurajeze mediul de afaceri prin masuri corecte, incluse in Codul fiscal”, a spus Dragnea.

La prezentarea bilantului guvernarilor Ponta au mai participat secretarul general al PSD, Marian Neacsu, si ministrul de Finante, Eugen Teodorovici.

Sursa foto: jurnalul