LIVIU DRAGNEA i-a cerut lui DACIAN CIOLOS sa amane pentru 2018 REDUCEREA TVA

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, afirma, intr-un interviu acordat ziaristilor dela stirpesurse.ro, ca a discutat cu premierul Dacian Ciolos si i-a cerut acestuia sa analizeze posibilitatea amanarii pentru 1 ianuarie 2018 a reducerii TVA cu un punct procentual.

“Sigur, i-am spus domnului Prim Ministru ca noi vom aplica strict Programul de Guvernare prezentat in timpul campaniei electorale si in acest sens i-am solicitat sa analizeze posibilitatea prorogarii pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Astfel, noi avem in program reducerea TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018 dar in acelasi timp pastrarea actualei cote de 20% in 2017 deoarece  consideram ca reducerea doar cu 1 punct procentual a TVA-ului in acest an nu va aduce un avantaj nici companiilor dar nici consumatorilor”, a spus Dragnea.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut actualului premier, Dacian Ciolos, sa amane cateva reduceri de taxe care ar fi trebuit sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2017, cu toate ca aceste diminuari de biruri sunt incluse tocmai in Codul Fiscal elaborat in vremea Cabinetului Ponta.

Iata si celelalte solicitari ale liderul PSD pentru Dacian Ciolos:

– sa amane eliminarea supraaccizei la carburanti, implementata de Guvernul Ponta;

– sa pastreze impozitul pe constructii speciale – asa-numita “taxa pe stalp” – introdus tot de Ponta;

– sa nu aprobe plafonarea CASS.

 
Sursa foto: realitatea