LIVIU DRAGNEA i-a convocat pe PRESEDINTII de Consilii Judetene la Ministerul Dezvoltarii

Vicepremierul LIVIU DRAGNEA se intalneste cu PRESEDINTII de Consilii Judetene la Ministerul Dezvoltarii inainte de sedinta Comitetului Executiv al PSD la care va fi validata noua structura guvernamentala.

UPDATE 15.49: LIVIU DRAGNEA a anuntat dupa intalnirea cu presedintii de Consilii Judente ca prevederea privind separarea functiei de presedinte CJ de cea de lider de filiala ar putea introdusa in statutul PSD din primavara.

LIVIU DRAGNEA a propus in urma cu cateva zile ca functiile administrative sa fie separate de cele politice la nivelul presedintilor de Consilii Judetene, initiativa sustinuta si de premierul VICTOR PONTA. “Una din propunerile mele va fi ca noi sa decidem ca functia politica sa se desprinda de cea administrativa, sa nu mai poata sa fie un presedinte de CJ si presedinte de organizatie“, a spus Dragnea.

Citeste si: Dragnea: E prea multa putere in functia de presedinte de Consiliu Judetean. Trebuie separate puterea politica de cea administrativa

MARIAN OPRISAN, presedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene, se afla printre cei vizati de propunerea lui Dragnea pentru ca ocupa, in acelasi timp, functia de sef al filialei PSD din Vrancea si presedintele CJ Vrancea. Deranjat de ideea lansata de Dragnea, Oprisan a propus, la randul sau, ca acest principiu sa fie aplicat, mai intai, la nivel central, acolo unde VICTOR PONTA si LIVIU DRAGNEA detin, simultan, functii politice si administrative. “Principiul complet este ca de la nivel judetean, unde presedintele de consiliu judetean nu mai poate fi presedinte de partid, sa se mearga la nivel national: nici ministrii sa nu mai fie vicepresedinti la partid, nici vicepremierul sa nu mai fie presedinte executiv si nici premierul sa nu mai fie presedintele partidului. Daca vorbim de acest principiu pe echilibru, nu putem vorbi doar de unii. Acest principiu trebuie sa functioneze de jos pana sus“, a declarat MARIAN OPRISAN.

Citeste si: HARTA “BARONILOR” LOCALI: ALEGERILE din 2016 s-au dus pe APA SAMBETEI pentru ei. UPDATE

Solutia lui LIVIU DRAGNEA de a scapa de eticheta de baron local nu a fost agreata deloc nici de seful CJ Olt, Paul Stanescu. “Eu o sa propun urmatorul lucru: sa desfiintam Consiliile Judetene si functia de presedinte la CJ. Eu asta voi propune. Si sa trecem la o forma comunista din nou si sa ne conduca prefectii, guvernatorii, ce-or fi ei pentru ca din punctul meu de vedere cel mai important pentru noi toti este opinia publica, buna, rea. Cum o fi. Intr-o democratie toata lumea vrea descentralizare, toata lumea vrea ca deciziile sa fie la comunitatile locale. Nu putem fi condusi doar de la Bucuresti. Daca nu se vrea asta eu propun desfiintarea CJ-urilor”, a spus Paul Stanescu.

Nici presedintele CJ Vaslui, DUMITRU BUZATU, nu vede cu ochi buni propunerea avansata de Dragnea. „Astea sunt, dupa parerea mea, niste propuneri care izvorasc dintr-o situatie reala complicata, dar solutia nu este aceasta. Trebuie sa incetam odata cu prostiile acestea“, a spus Buzatu.

Presedintele PSD, premierul VICTOR PONTA, a declarat, sambata, ca sustine propunerea lui LIVIU DRAGNEA privind separarea functiei publice de functia politica, el aratand ca aceasta e corecta si ca acest principiu i se aplica inclusiv lui, fara exceptie. Intrebat daca sustine propunerea presedintelui executiv al PSD, LIVIU DRAGNEA, privind separarea functiei administrative de functia politica, Ponta a raspuns: “Da, cred ca este o propunere corecta si cred ca, ca orice principiu, se aplica la toata lumea, fara exceptie”.

Intrebat daca acest principiu i se aplica si lui, in conditiile in care este si presedinte de partid, si premier, Ponta a raspuns: „Bineinteles, doar nu sunt eu o exceptie. Este ideea de a departaja functiile politice de cele administrative. Nu exista exceptii, ci doar o regula“, a spus Ponta.