Liviu Dragnea îl tăvălește pe Klaus Iohannis: De ce nu l-au informat slugile din Parlament?

Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bacău, că vizita în Israel a premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este plină de ciudăţenii, fără mandat şi îl îngrijorează secretomania cu care a fost organizată. ”Cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evrei”, a declarat Iohannis.

”Eu nu am plecat pe ascuns. Domnul Iohannis are niște slugi în Parlament și putea să afle. Eu am făcut publică invitația. Am discutat cu premierul Netanyahu ce am discutat și la vizita precedentă. Am vorbit despre telemedicină, infrastructura în medicină, în agricultura inteligentă, sisteme de irigații, cyber securty, învățământ și alte domenii.”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

Dragnea este dezamăgit și de politica externă făcută de Iohannis

În direct la Antena 3, Dragnea i-a transmis lui Iohannis că nu scrie nicăieri în Constituţie că doar şeful statului se ocupă de politica externă a României.

Citește și: ADRIAN NĂSTASE NU-L MAI MENAJEAZĂ PE LIVIU DRAGNEA: CONGRESUL PSD A FOST O REGLARE DE CONTURI

“Mă aşteptam de la preşedintele republicii, aşa cum a spus astăzi, să se uite pe memorandum. Preşedintele nici nu a vrut să vadă memorandumul şi a ieşit cu declaraţie violentă. Nu există în Constituţie o prevedere care să spună că preşedintele se ocupă exclusiv de politica externă. Eu fac tot ceea ce pot şi voi mai face. Lucrurile s-au întâmplat şi se vor întâmpla în continuare. Înainte să iasă cu declaraţii contondente să se gândească de două ori.

În ultimii ani noi la politica externă am avut o singură orientare. Am aşteptat ordinele de afară. Nu vreau să se mai întâmple acest lucru. Recunosc că am o relaţie foarte bună cu premierul Israelului. E vreo infracţiune?”, a spus Dragnea.

Şeful PSD l-a criticat la scenă deschisă pe şeful statului pentru că România nu are ambasador de peste un an de zile în Israel. “Este inexplicabil. De un an şi jumătate nu trimiţi un ambasador acolo. Aşa ceva nu se face. Se poate interpreta că e lipsă de respect. Eu nu înţeleg o asemenea politică externă”, a spus Dragnea la Antena 3.

Sursa foto: obiectiv tv