LIVIU DRAGNEA, inainte de INVESTITURA GUVERNULUI CIOLOS: Vom da un CEC IN ALB pentru acest guvern

Presedintele PSD, LIVIU DRAGNEA, a tinut un discurs inainte de votul de INVESTITURA a GUVERNULUI CIOLOS. Acesta a explicat asteptari pe care le are de la acest GUVERN, a sustinut ca va vota pentru acest guvern, dar va da un “cec in alb”, si nu va “ezita sa foloseasca toate mijloacele pentru a CONCEDIA GUVERNULUI”.

Principalele declaratii ale lui Dragnea:

“Ne aflam astazi intr-o zi mai putin obisnuita pentru ca trebuie sa dam votul de investitura unui guvern din care nu face aprte niciun partid politic. Nu este asumat de nicio majoritate parlamentara.

As vrea sa ii spunem dlui Ciolos care ne sunt asteptarile. De felul in care va raspunde guvernul Ciolos la asteptarile noastre va depinde si pozitia PSD si nu doar la votul de astazi.

S-a facut ieri un bilant al guvernarii noastre, nu voi relua acum cifrele. Sunt cateva realizari pe care vreau sa le subliniez: Cresterea economica, Veniturile populatiei, Taxele si impozitele – taxe reduse, S-a redus deficitiul bugetar.

O politica sociala nu este doar corecta din punct de vedere moral, dar este si performanta din punct de vedere economica. Guvernarea noastra lasa in vistieria tarii 6 miliarde de euro, in conditiile in care am platit si 9 miliarde de euro din datoria lui TRAIAN BASESCU.

CITESTE SI: DACIAN CIOLOS si-a terminat discursul. Urmeaza VOTUL IN PLEN pentru investitura noului cabinet.UPDATE 

 

Dl prim-ministru, misiunea dvs este sa cresteti salariul minim, sa asigurati cresterea cu 10% a tuturor bugetarilor asa cum a votat parlamentul, aveti bani pt aceasta crestere.

Depinde de dvs daca vom fi parteneri sau adversari.

Aveam toate motivele sa continuam guvernarea si aveam tot dreptul sa cerem ca functia de prim ministru sa revina psd-ului si am si facut-o. A fost o alta nominalizare. Si nu puteam sa ignoram situatia in care se afla Romania.

Am ales sa punem stabilitatea Romaniei inainte de interesela noastre.

CEx PSD a ales sa voteze pentru ivnestitura guvernului. Dar votul nostru nu va fi un cec in alb. Atat timp cat continua masurile ecnomice inceputa de guvernarea noastra.

Atat timp cat avem certitudinea ca va pregati in mod corect alegerile din 2016.

Vreau sa fiu foarte clar: daca vom avea cea mai mica indoiala ca aceste conditiii nu sunt respectate, atunci sprijinul nostru va inceta. Nu vom ezista sa folosim toate mijloacele pentru a concedia guvernul. Romania trebuie sa revina cat mai repede la un guvern legitimat prin vot.

Victor Ponta a fost cel mai bun premier pe care Romania l-a avut de la Revolutie incoace. II multumesc de la tribuna aceasta pentru tot ce a facut pentru Romania.”

Sursa foto: Realitatea