VICTOR PONTA: LIVIU DRAGNEA va fi in continuare COORDONATOR al PSD. UPDATE

LIVIU DRAGNEA a declarat miercuri, inaintea sedintei Comitetului Executiv National (CExN) al PSD in cadrul caruia urmeaza sa fie discutata DEMISIA sa din functia de presedintelui executiv al partidului, ca in cadrul intalnirii se va ”inchide” acesta situatie.

UPDATE 22.02: Functia de presedinte executiv al PSD, din care s-a retras LIVIU DRAGNEA, va ramane vacanta pana la viitorul congres al social-democratilor, programat pentru toamna acestui an.

Intrebat de ziaristi ce se va intampla cu functia de presedinte executiv din care a demisionat LIVIU DRAGNEA, liderul PSD, VICTOR PONTA, a aratat ca functia va ramane vacanta pana la congres.

LIVIU DRAGNEA, la randul sau, nu a dorit sa raspunda daca va candida in toamna la aceasta functie sau la alta functie in partid, aratand ca mai este mult timp pana atunci.

UPDATE 19.23: VICTOR PONTA a declarat miercuri, dupa sedinta CExN al PSD, ca LIVIU DRAGNEA a renuntat la functia de presedinte executiv al PSD, dar va coordona partidul, aratand insa ca toti membrii Comitetului Executiv considera ca decizia instantei de condamnare a acestuia pentru dosarul “Referendumul” este nedreapta si va fi contestata.

“Liviu Dragnea, la solicitarea tuturor membrilor, va fi in continuare coordonatorul programului nostru national 2016-2020 si, evident ca in aceasta calitate, va indeplini toate sarcinile pe care CExN le considera necesare. Va fi in continuare partenerul meu in ceea ce am inceput in 2010”, a declarat VICTOR PONTA.

Presedintele PSD a precizat ca LIVIU DRAGNEA a fost desemnat de partid COORDONATOR al campaniei pentru referendum, iar “daca s-a decis in instanta ca doar el sa plateasca ce am facut cu totii e o decizie a justitiei pe care noi toti o consideram nedreapta”.

“Suntem oameni puternici, trecem peste nedreptati”, a adaugat el.

In ceea ce priveste o eventuala demisie a liderilor filialelor locale ale PSD din Olt, Vaslui si Giurgiu in cazul retragerii lui LIVIU DRAGNEA, conform anuntului acestora, VICTOR PONTA a aratat ca acestia vor demisiona doar daca alegerile vor fi pierdute.

La randul sau LIVIU DRAGNEA a declarat ca va ramane in PSD pentru a se ocupa de coordonarea realizarii ofertei politice a social-democratilor pentru perioada 2016-2020, pentru a sustine actiunea guvernamentala a premierului si pentru a-i fi partener lui VICTOR PONTA in negocierile din cadrul coalitiei.

“Nu chiar ceea ce am facut si pana acum, poate mai mult. Eu am spus mai demult ca demisia mea din functia de presedinte executiv este, in primul rand, un act de demnitate. Si, daca vreti, imi asum si aceasta declaratie, o mica forma de protest a mea fata de faptul ca aceasta decizie a instantei a fost nedreapta. Dincolo de asta, am mai spus-o foarte limpede, nu am de gand sa ma evapor, nici sa fug din partid. Raman in continuare la dispozitia partidului, impreuna cu colegii de partid, cu toata priceperea mea si cu toata expertiza mea si cu toata autoritatea mea. Lucru recunoscut si sustinut de toti colegii. Si, impreuna, in Comitetul Executiv, au hotarat, impreuna cu presedintele Victor Ponta, ca este nevoie de cineva care sa faca aceasta munca de a coordona realizarea ofertei politice a PSD pentru perioada 2016-2020”, a declarat LIVIU DRAGNEA, la finalul CExN al PSD.

LIVIU DRAGNEA a adaugat ca acum are “mai mult timp liber la dispozitie” pentru activitatea din cadrul partidului. “De asemenea, il voi sprijini pe Andrei Dolineaschi in activitatile de organizare. Il voi sprijini pe prim-ministru, domnul Victor Ponta, in actiunea guvernamentala ca si relationare intre partid si membrii PSD din Guvern. De asemenea, voi fi partener cu Victor Ponta in toate relatiile cu partenerii politici, respectiv la negocierile politice care au loc in coalitie. Cam acestea sunt atributiile care s-au stabilit astazi in Comitetul Executiv National”, a declarat social-democratul.

Potrivit lui LIVIU DRAGNEA, faptul ca nu mai este presedinte executiv al PSD nu inseamna ca i-a luat cineva dreptul la munca.

“Inca nu mi s-a luat dreptul la munca si voi munci pentru aceasta tara, pentru acest partid in continuare. Muncesc in serviciul public din 1996, din 1995. Sunt aproape 20 de ani si voi face acelasi lucru in continuare”, a declarat el, la finalul conferintei de presa.

Intrebat daca ia in calcul sa-si reia functia in partid daca la recursul de la ICCJ in dosarul “Referendumul” va avea castig de cauza, LIVIU DRAGNEA a spus: “Sa ajungem acolo”.

“Pana la urma, v-am spus. In 2007 nu aveam nicio functie cand am preluat atributii de organizare, de secretariat general si celelalte lucruri pe care le-au stabilit colegii mei astazi. Vreau sa va spun ca o functie este importanta, dar nu este cea mai importanta. Cel mai important este omul si ceea ce poate sa faca pentru o organizatie politica, institutionala sau altceva”, a spus social-democratul.

Fiind intrebat ce i-a determinat sa se razgandeasca pe liderii de organizatii judetene ale PSD care afirmasera inainte de CExN ca vor demisiona si ei din functii daca LIVIU DRAGNEA nu renunta la demersul sau, liderul social-democrat a spus: “In primul rand, stiu ce i-a determinat sa anunte lucrul acesta”.

“Au avut un rationament foarte simplu, au spus: daca tu iti dai demisia pentru ca ai indemnat lumea sa vina la vot si noi am indemnat lumea sa vina la vot, deci inseamna ca si noi trebuie sa facem acelasi lucru. Practic, i-am rugat astazi sa inteleaga gestul meu, sa inteleaga ca nu pot reveni la aceasta demisie si ca avem, totusi, niste obiective esentiale in fata ca si partid responsabil si trebuie sa ramanem in aceeasi echipa sa muncim”, a adaugat el.

LIVIU DRAGNEA a subliniat ca nu a fost o discutie usoara cu colegii din conducerea PSD, dar a reusit sa le explice acestora argumentele care-l determina sa-si mentina gestul de a demisiona.

“Pana la urma e bine si in politica romaneasca sa ne invatam sa nu ne mai razgandim, pentru ca avem foarte multe exemple de razgandaci. Asta conteaza, poate nu foarte mult, dar conteaza. Un astfel de gest poate fi luat ca exemplu si, incet-incet, clasa politica din Romania sa aiba o alta abordare, pentru ca societatea evolueaza mult mai rapid decat inteleg unii oameni politici”, a mai declarat LIVIU DRAGNEA.

 

UPDATE 18.41: LIVIU DRAGNEA le-a spus colegilor sai la sedinta CExN al PSD ca NU RENUNTA la DEMISIA din functia de presedinte executiv al partidului, potrivit unor surse citate de postul B1 TV.

”Nu m-a deranjat faptul ca a fost amanat CExN-ul. Nu eram intr-o stare foarte stabila atunca ca sa ma tot joc cu demisia. Am spus-o de vineri, ne-am intalnit luni, nu s-a finalizat o discutie, miercuri nu s-a tinut Comitetul Executiv. In sfarsit se tine astazi, astazi o inchidem, intr-un fel sau altul, pentru ca partidul nu poate sa stea in discutia asta permanenta”, a spus LIVIU DRAGNEA.

Intrebat ce reactii a avut din teritoriu dupa ce si-a dat DEMISIA, LIVIU DRAGNEA a raspuns ca a primit foarte multe telefoane.

Citeste si: PSD a anuntat CAND va avea loc sedinta CExN al partidului la care se va discuta despre DEMISIA LUI LIVIU DRAGNEA

”Dupa ce mi-am dat demisia au fost telefoane si mai multe si mesaje si mai multe. Concluziile o sa le spun in Comitetul Executiv”, a mai precizat LIVIU DRAGNEA.

Totodata, intrebat daca va accepta sa ramana lider invitat permanent la sedintele conducerii PSD si sa faca ceea ce facea si pana acum, el a afirmat ca acest lucru este putin probabil.

“E putin probabil. Nu imi prea convine sa fiu muncitor necalificat la partid. Dincolo de gluma, am spus mereu ca nu plec din acest sediu, nu plec din partid. Voi sprijini partidul din orice fel de pozitie. Partidul o sa hotarasca in ce domeniu pot fi util eu. Astazi o sa inchidem aceasta discutie intr-un fel sau altul. Concluziile le spun in Comitetul Executiv”, a precizat LIVIU DRAGNEA.

Citeste si: TEODOR ATANASIU: LIVIU DRAGNEA a fost condamnat fiindca a pus MORTII sa VOTEZE; VICTOR PONTA sa PLECE ca nu ii lasa pe cei VII

In urma condamnarii cu suspendare in dosarul Referendumului, LIVIU DRAGNEA a anuntat, pe 15 mai, ca a demisionat din postul de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, mentionand in sedinta Biroului Permanent al PSD isi va depune mandatul de presedinte executiv al partidului.

Luni, pe 18 mai, in sedinta Biroului Permanent National, LIVIU DRAGNEA si-a depus mandatul de presedinte executiv, dar vicepresedintii PSD nu au acceptat retragerea din functie a acestuia, VICTOR PONTA anuntand ca miercuri, la ora 16.00, a fost programata o sedinta a Comitetului Executiv in care urma sa fie luata o decizie.

Ulterior, sedinta a fost amanata pe motiv ca tot miercuri, la ora 16.30, era organizata la Palatul Cotroceni ceremonia de depunere a juramantului de catre noul ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.