Liviu Dragnea: Iohannis – 53%; Ponta – 47%. Victor Ponta nu-si va da demisia nici de la Guvern, nici de la partid

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica noaptea, ca numaratoarea paralela a PSD arata ca Klaus Iohannis a obtinut 53% dintre voturi, iar Victor Ponta 47% dintre voturi. Intrebat daca Victor Ponta va demisiona de la conducerea Guvernului si a partidului, Dragnea a negat.

“Victor Ponta nu-si va da demisia, guvernarea va fi dusa in continuare, in primul rand e vorba de peste 5 milioane de voturi pe care Victor Ponta le-a luat. Nu-si va da demisia, guvernarea va continua. Sa speram ca ACL va intelege ca din cauza modului in care a facut campanie, tara este dezbinata si trebuie sa o unim. Este un curent de ura si dezbinare care a produs o falie in societate. Nu e in regula nici pentru unii, nici pentru altii”, a spus Dragnea.

Intrebat ce rezultat arata numaratoarea paralela a PSD, Dragnea a spus: “95% din sectii – procentul este de 53 – 47 Victor Ponta

Chiar daca am pierdut, important e ca colegii nostri au rezistat si nu au cedat”, a spus Ponta, care a adaugat “VIctor Ponta trebuie sa ramana presedintele PSD> PSD nu are nicio vina si nici Victor Ponta

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 – PRIMA NUMARATOARE. Potrivit PSD, după centralizarea unui număr mic de secţii de votare, Klaus Iohannis, candidatul susţinut de ACL, a obţinut 51% din voturi, în timp ce Victor Ponta, candidatul susţinut de PSD-UNPR-PC a primit 49% din voturi.

În cele cinci EXIT-POLL-URI difuzate de televiziuni, la ora 21.00, Victor Ponta este dat câştigător în două dintre ele, iar Klaus Iohannis în altele două, însă scorul este unul foarte strâns. Un sondaj i-a dat pe cei doi la egalitate.

EXIT POLL REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. TURUL II. Primele exit-poll-uri de la turul II al alegerilor prezidenţiale 2014 arată că Victor Ponta şi Klaus Iohannis se află la diferenţe mici unul faţă de celălalt.

CSCI (România TV): Victor Ponta – 50,72%, Klaus Iohannis – 49,28%

IRES (Digi 24): Klaus Iohannis – 51,6%, Victor Ponta – 48,4% (date culese pînă la ora 21.00)

SOCIOPOL (Antena 3): Victor Ponta – 50,5%, Klaus Iohannis – 49,5%

CURS -AVANGARDE (TVR): Klaus Iohannis – 51,50 %, Victor Ponta – 48,50%