Liviu Dragnea, la Dupa 20 de Ani: Se va construi o autostrada Sibiu-Brasov-Bacau

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat duminica, in emisiunea “Dupa 20 de ani” de la Pro TV, ca se va construi o autostrada Sibiu – Brasov – Bacau, dar si una care sa se lege orasul Sibiu de Ploiesti.

Dragnea a mentionat ca este posibil ca autostrada dintre Sibiu si Brasov sa fie construita prima si a adaugat ca cele doua autostrazi nu se vor construi in acelasi timp. 

“Este posibil ca prima sa fie Sibiu-Brasov. Este posibil. Nu va poate da nimeni un raspuns acum, pentru ca aceste lucruri se negociaza si cu Comisia Europeana, pentru ca este vorba despre traseele de transport european. Este o anumita parte din Europa care doreste ca prima sa inceapa Sibiu-Pitesti si exista si o alta parere, ca prima sa fie Sibiu-Brasov”, a spus Dragnea. Intrebat care este parerea sa, vicepremierul a raspuns: “A mea ar fi Sibiu-Brasov. Nu stiu cat va conta”.

“Aveam peste 3.000 si ceva de santiere deschise atunci cand am preluat ministerul. S-au inchis cateva sute. In 2014, din acest buget, speram sa inchidem undeva in jurul a 2.000 de santiere. Sa terminam aceste investitii si vorbim de alimentari cu apa, de canalizare, de drumuri locale si alte investitii de infrastructura locala. De asemenea, sa continuam o serie de lucrari si intr-o anumita masura, asa cum am pus si in legea bugetului de stat, sa deschidem si niste santiere noi, dar numai in aceste domenii de interes”, a mai aratat ministrul Dezvoltarii Regionale.