LIVIU DRAGNEA: MAE va lua TOATE MASURILE legale pentru votul diasporei

Presedintele executiv al PSD, vicepremierul LIVIU DRAGNEA, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa la Oradea, ca Ministerul Afacerilor Externe (MAE) va lua toate MASURILE LEGALE, in baza hotararilor Biroului Electoral Central, pentru buna desfasurare a votului in diaspora, cea mai mare dificultate fiind inlaturata prin posibilitatea completarii declaratiei pe proprie raspundere si in afara sectiei de votare.

“Stiu ca (Traian Basescu – n.r.) a cerut demisia domnului ministru Corlatean. Nu am inteles exact de ce ii cere demisia domnului ministru Corlatean. Premierul VICTOR PONTA a avut o discutie foarte clara la Ministerul de Externe. A spus ca Ministerul de Externe trebuie si va lua toate masurile pentru ca fiecare roman din diaspora sa poata sa-si exercite dreptul de vot. Sunt absolut convins ca Ministerul de Externe va lua toate masurile in baza deciziilor, hotararilor de la Biroul Electoral Central, pentru ca BEC hotaraste care sunt regulile”, a afirmat LIVIU DRAGNEA.

Vicepremierul a subliniat ca principala cauza pentru care s-a votat incet nu numai in diaspora, ci si acolo unde au fost multi cetateni pe listele suplimentare, a fost decizia BEC-ului de a se completa acea declaratie pe proprie raspundere in fata membrilor din biroul sectiei de votare.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: TITUS CORLATEAN a DEZINFORMAT in legatura cu sectiile de votare din strainatate; trebuie DEMIS IMEDIAT

“Noi am solicitat, in timpul zilei de duminica, la Biroul Electoral din strainatate, sa incerce ca in BEC sa se scoata obligativitatea completarii acelei declaratii in interiorul sectiei si sa se poata completa afara. Din momentul acela s-a fluidizat, pentru ca si noi eram interesati ca votul sa decurga mult mai bine. Dupa ce BEC-ul a luat acea decizie, pe la ora patru-cinci dupa amiaza, lucrurile au inceput sa mearga mult mai bine. Si sunt sigur ca vor lua toate deciziile organizatorice pentru acest lucru”, a mentionat LIVIU DRAGNEA, citat de Agerpres.

In plus, a evidentiat acesta, in diaspora au votat mai multi cetateni, aproape dublu decat cei care au votat in turul unu in 2009. In ce priveste infiintarea mai multor sectii de vot, LIVIU DRAGNEA a spus ca PSD ar agrea sa se infiinteze mai multe sectii, se cauta o solutie legala, dar exista cateva articole in lege care nu permit acest lucru.

Citeste si: AMBASADORUL ROMANIEI in Franta afirma ca MASURILE MAE pentru al doilea tur al prezidentialelor sunt INSUFICIENTE

Presedintele executiv al PSD a amintit ca si in Romania au fost cozi la anumite sectii de vot, mai ales acolo unde votau studentii. “Noi am rugat studentii, prin colegi mai tineri, sa voteze si in alte sectii din Bucuresti. O sectie de vot are o capacitate intre 1.500-2.000 de votanti maxim. Indiferent cate cabine de vot are. Bucurestiul este foarte mare si se poate vota oriunde in Bucuresti”, a afirmat Dragnea.