Liviu Dragnea: Mai multe drumuri nationale au fost redeschise

Liviu Dragnea a anuntat, luni, in cadrul Comandamentului de iarna de la Palatul Victoria, ca mai multe drumuri nationale au fost redeschise.

 Printre drumurile care au reintrat in normal se numara Ploiesti-Mizil-Buzau si Urziceni-Buzau-Ramnicu Sarat.

“Pentru legatura Bucuresti-Constanta exista doua cai de transport deschise de la pranz Bucuresti-Urziceni-Slobozia—Constanta, DN2A Si Bucuresti-Drajna-Fetesti-Constanta pe care se circula in conditii de iarna, dar se circula fara niciun fel de restrictie.

S-a deschis circulatiei Ploiesti-Mizil-Buzau, care a fost un drum extrem de greu, cu troiene de peste doi metri, pana la 6,5 tone, deja cred ca intr-o ora se deschide traficului pentru toate tipurile de transport.

DN 2, care a fost unul dintre cele mai afectate drumuri — E 85 Urziceni—Buzau—Ramnicu Sarat pe care noi estimam ca il redeschidem in noaptea asta a fost deschis circulatiei la ora 18,00 in prima faza pentru cele de pana la 3,5 tone, urmeaza in perioada imediat urmatoare pentru toate tipurile de transport.

S-a deschis, de asemenea, drumul Focsani-Braila, DN23, Ploiesti—Urziceni, Calarasi—Drajna—Baragan, drumul care duce la Braila precum si Buzau—Braila, pentru transportul pana la 3,5 tone, urmeaza pentru toate tipurile de trafic”, a declarat vicepremierul.

Dragnea a anuntat ca utilajele suplimentare solicitate de autoritatile din judetele care s-au aflat sub Cod Rosu au plecat catre acestea.

“Utilajele si mijloacele tehnice de deszapezire vor fi trimise pentru a debloca in principal caile de acces importante pentru a putea ajunge in localitati cu mijloacele tehnice necesare si cu resursele necesare care vor fi asigurate de structurile nationale, pentru a ajuta populatia sa aiba acces catre drumurile locale. Toate utilajele si mijloacele tehnice vor fi folosite pentru a debloca nu numai drumurile nationale ci si drumurile judetene, comunale sau locale, pentru a asigura accesul acolo unde este cazul”, a precizat Dragnea.