Liviu Dragnea mobilizeaza prefectii: Codul portocaliu nu inseamna ca va fi primavara

Liviu Dragnea vrea atentie sporita din partea prefectilor angrenati in judetele care vor intra de maine sub incidenta codului portocaliu de ninsoare si viscol.

 “Faptul ca nu s-ar putea indeplini toate cele trei conditii maine la o anumita ora sau intr-un anumit interval orar ca sa se declare cod rosu asta nu inseamna ca va fi primavara. Ca daca este viteza vantului 75 km/h si nu este 80-90 km/h asta nu inseamna ca este o adiere de vant sau daca zapada nu depaseste 50 cm si are 45 cm, asta nu inseamna ca nu este o cantitate impresionanta de zapada.

Fac aceasta precizare pentru a nu intelege vreun coleg din judete ca maine si poimaine putem sa actionam asa mai cu usurinta. Nu, situatia va fi in continuare destul de grea, prognozele meteo nu sunt deloc incurajatoare. Dumneavoastra (n.r.-Ion Sandu ,directorul general al ANM ) spuneti ca nu va mai fi iad, dar va fi ceva foarte apropiat. Cod portocaliu este cod portocaliu, trebuie sa intelegem foarte bine”, a declarat Liviu Dragnea la comandamentul de iarna pe care l-a coordonat la Palatul Victoria.

Vicepremierul a mai spus ca “ninsoarea de maine nu vine dupa o perioada in care nu a nins, vine dupa o perioada in care s-au depus straturi e zapada foarte mari. ‘Toti ati vazut si stiti, sunt zone in care sunt nameti de zapada de doi-trei-patru metri in anumite zone. Ganditi-va ce inseamna un nou viscol cu cantitati de zapada in aceste zone. Deci, intreaga saptamana va fi o saptamana dificila. Trebuie sa fim organizati ca si pana acum aproape in toate judetele”.