LIVIU DRAGNEA: Noul proiect politic privind REFORMA PSD va fi finalizat pana in februarie

Presedintele executiv LIVIU DRAGNEA a declarat duminica, la finalul sedintei Comitetului Executiv, ca noul proiect politic de REFORMA a PSD va fi finalizat pana la sfarsitul lunii februarie, inainte de congres, si va viza inclusiv proceduri in privinta membrilor de partid cu probleme in justitie.

Dragnea a fost intrebat daca Comitetul Executiv a decis ca membrii PSD cu probleme in justitie sa se retraga din functiile publice.

”A ramas sa discutam pentru Statut sa existe mai multe prevederi de genul asta. A ramas in ianuarie-februarie sa facem o procedura care sa fie foarte clara in Statut”, a raspuns Dragnea.

Citeste si: BPN al PSD se va ocupa de NOUL PROIECT POLITIC al partidului

El a fost intrebat daca nu ar fi riscanta aceasta masura avand in vedere numarul reprezentantilor PSD cu probleme in justitie.

”S-a discutat de principiu…oricum in doua luni de zile cred ca avem timp suficient in partid sa gasim o procedura ca sa nu mai ajungem in niciun fel de situatie neplacuta. Sa-l punem si pe premier sau presedinte in situatia sa ceara unui coleg sa faca una sau alta…sa fie ceva automat”, a raspuns liderul PSD.

Dragnea a precizat ca, in privinta disocierii functiilor politice de cele publice din administratie, urmeaza sa aiba loc consultari cu organizatiile judetene pentru a se stabili daca aceasta masura se aplica si la nivel national sau doar la nivel local.

Citeste si: VICTOR PONTA: Masurile de reformare a partidului se aplica DE SUS PANA JOS, fara exceptie. LIVIU DRAGNEA are alta parere

”Este important sa facem aceasta distinctie pentru a nu mai crea senzatia nimanui ca cineva care ocupa o functie administrativa detine si multa putere politica. Daca o sa ajungem la concluzia ca trebuie sa fie separat si la nivel central, adoptam si lucrul asta”, a mai precizat liderul PSD.