Cex al PSD: Scandal între taberele lui Liviu Dragnea și Mihai Tudose

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns, luni, la sediul partidului. Dragnea a fost întâmpinat, înaintea Comitetului Executiv, de câţiva protestatari. Unul dintre ei i-a “urat” să ajungă după gratii, liderul social-democrat replicându-i ironic: “Mi-era dor de tine!”, notează corespondentul știripesurse.ro.

Update 3: Ședința Comitetului Executiv al PSD a fost una extrem de tensionată, o confruntare deschisă între taberele lui Dragnea și Tudose, notează știripesurse.ro.

Într-un moment mai tensionat, Mihai Tudose ar fi răbufnit și chiar ar fi amenințat că va spune public cine se află în spatele campaniilor de presă negative la adresa sa, ne-au precizat surse participante la ședința PSD.

”Jumătate de an am rezistat, dar în curând voi spune cine plătește să se vorbească de rău despre mine în presă, cine plătește campanii împotriva mea”, a tunat Mihai Tudose, în ședința PSD.

Din tabăra adversă, replica a venit pe un ton mai calm, dar s-au lansat amenințări asemănătoare. ”Poate vom spune și noi pe cine plătiți pentru campanii de presă”, i-a replicat un lider PSD, aprobat și de alți lideri ai partidului.

Update 2: Se încinge lupta în cadrul Partidului Social Democrat (PSD). Dacă premierul Mihai Tudose vrea restructurarea Guvernului cu orice preţ, Liviu Dragnea nu este de acord cu această grabă. Liderul PSD îl avertizează pe premier şi spune că totul se poate face doar cu girul coaliţiei majoritare.

“Nu regret că nu am mers cu propunerea de premier în faţa congresului. Nu regret nimic. Dincolo de Guvern şi de preşedinţi de partide, cel mai important e programul de guvernare care trebuie pus în practică. Decizia finală a restructurării cred că se ia în coaliţie. Vrem să avem garanţia că se votează în Parlament. Sper să nu rişte premierul această restructurare fără girul coaliţiei. Nu cred că mai ajungem acolo la cazul Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh”, a spus Dragnea care a vorbit şi despre o viitoare întâlnire cu şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

“Şi cu ALDE am avut poziţii diametral opuse, dar am trecut peste. M-a sunat Tăriceanu acum două zile şi i-am spus că nu luăm vreo decizie astăzi. Am spus că vom lua decizii doar în coaliţie. Mâine cred că mă văd cu dumnealui”, a mai spus Dragnea.

Update 1: Scandal la sediul PSD între protestatarii #rezist și susținătorii partidului! Jurnalistul Mălin Bot împreună cu câțiva manifestanți #rezist s-au adunat, în jurul orei 14, în fața sediului PSD pentru a protesta împotriva conducerii PSD. Mălin Bot a fost săltat de jandarmi din fața sediului PSD pentru a fi dus la secție, anunță televiziunile de știri.

Știre inițială

Întrebat de jurnalişti dacă există posibilitatea ca premierul Mihai Tudose să rămână în funcţie după Comitetul Executiv al PSD, Liviu Dragnea a răspuns scurt: “Eu îl susţin”.

Liviu Dragnea le-a mărturisit jurnaliştilor că nu are emoţii cu privire la posibilitatea de a-şi pierde funcţia din partid. Liderul PSD a precizat că nu este necesar un Congres Extraordinar al social democraților în momentul de față.

Mihai Tudose vrea remanierea Guvernului

Premierul Mihai Tudose le-a reconfirmat jurnaliştilor opinia sa, şi anume că este nevoie de o restructurare la nivel guvernamental. “Eu aşa am declarat şi îmi voi menţine punctul de vedere. Vedem decizia partidului.”, a declarat premierul Mihai Tudose la sosirea la sediul PSD.

Sursa foto: realitatea