LIVIU DRAGNEA: Nu vad oportunitatea ALEGERILOR ANTICIPATE in 2015

Presedintele executiv al PSD, vicepremierul LIVIU DRAGNEA, a declarat, vineri, la Suceava, ca nu vede oportunitatea ALEGERILOR ANTICIPATE in anul 2015, asa cum a propus ADRIAN NASTASE, dar considera ca legea electorala actuala trebuie schimbata.

Dragnea a spus ca anul 2015, care nu este an electoral, ar putea fi un an in care lucrurile sa se aseze in tara.

“Nu vad de ce dupa prezidentiale sa chemam romanii iar la un scrutin electoral. Cred ca 2015, fiind un an fara alegeri, ar fi anul in care am putea aseza lucrurile in foarte multa liniste. Ar fi un an care ar trebui folosit pentru finalizarea strategiei initiate deja de VICTOR PONTA de dezvoltare a acestei tari si de consolidare a cresterii economice. Sa avem si in 2015 alegeri si in 2016 alegeri locale, nu cred ca ar fi oportun”, a declarat LIVIU DRAGNEA.

Citeste si: NASTASE: Am primit o oferta de la un guvern strain. E nevoie de alegeri parlamentare anticipate si de Legea gratierii

In ceea ce priveste legea electorala pentru alegerea deputatilor si senatorilor, liderul PSD considera ca aceasta trebuie schimbata, fie cu un sistem de vot pe lista, fie cu un sistem de vot uninominal pur.

“Cu toata taria si fara ezitare va pot spune ca actuala lege electorala e o prostie, cu efecte greu de explicat cu 588 de parlamentari, cu parlamentari care au ajuns datorita calculatorului. Actuala lege trebuie sa dispara”, a declarat Dragnea, citat de Mediafax.

El a spus ca pot fi luate in calcul doua variante – votul pe liste sau un vot uninominal pur.

Citeste si: DRAGNEA: REDUCEREA CAS este folosita de BASESCU, PNL si PDL ca “MOTIV ELECTORAL”

“Si una si alta din variante are si avantaje si dezavantaje. Eu cred ca trebuie sa avem o dezbatere serioasa, fara patima, cu privirea spre viitor si sa ne lamurim ce vrem cu scena politica”, a spus vicepremierul, care a adaugat ca trebuie ales intre o scena politica bulversata, amestecata, cu partide ”balama” care sa influenteze formarea majoritatilor sau sa fie ca in sistemul anglo-saxon unde scena politica se limpezeste intre doua partide importante.

“Oricare varianta poate fi luata in calcul, cert este ca actuala lege trebuie sa dispara”, a conchis Dragnea.