LIVIU DRAGNEA: Proiectul de autonomie al UDMR nu are NICIO SANSA

Presedintele executiv al PSD, vicepremierul LIVIU DRAGNEA, a declarat, joi, in Harghita, ca proiectul de autonomie initiat de UDMR nu are NICIO SANSA de reusita si considera ca nu este un demers care sa intareasca colaborarea si increderea intre partenerii de guvernare.

LIVIU DRAGNEA a spus ca nu a citit proiectul pentru ca nu crede ca acesta are sanse de reusita si a precizat ca PSD nu sustine niciun fel de proiect de AUTONOMIE, deoarece Romania este stat unitar, iar Constitutia este foarte clara in acest sens.

“Nu mi-am facut timp sa citesc proiectul pentru ca nu cred in acest proiect, nu are NICIO SANSA de reusita. Noi nu sustinem acest proiect, nu sustinem niciun fel de proiect de autonomie pentru nicio regiune din aceasta tara. Romania este stat unitar, nu avem niciun fel de ezitare, aici suntem foarte fermi. Constitutia este foarte clara. Nu stim ce finalitate cred dumnealor ca o sa aiba, dar nu s-a discutat nici in coalitia de guvernare, nici in Guvern (…) Fiecare poate sa aiba tot felul de dorinte, dar din punct de vedere institutional sau din punctul de vedere al unor eventuale sanse de reusita nu exista dubii, nu exista nicio sansa ca acest proiect sa prinda viata vreodata”, a declarat LIVIU DRAGNEA, prezent la inaugurarea unui drum judetean in comuna harghiteana Bilbor.

Citeste si: LIVIU DRAGNEA, pus sa taie o panglica in culorile DRAPELULUI SESCUIESC la inaugurarea unui drum

Intrebat daca promovarea acestui proiect de catre UDMR ar putea fi un motiv suficient pentru incheierea colaborarii cu Uniunea in cadrul coalitiei de guvernare, Dragnea a spus ca nu se poate pronunta, dar cu siguranta nu este un demers care sa intareasca colaborarea si increderea intre partenerii de guvernare.

 “Nu vreau sa ma pronunt acum daca este un motiv suficient pentru a incheia colaborarea, dar nu este un motiv care sa intareasca colaborarea. Credem ca este un demers care putea sa nu fie facut, avand in vedere ca nu are NICIO SANSA de reusita. E posibil sa fie un demers electoral, avand in vedere ca sunt alegeri prezidentiale, dar nu este un demers care sa, repet, care sa intareasca colaborarea dintre noi si care sa mareasca nivelul de incredere (…) Acest demers nu are niciun fel de sustinere sau sansa de reusita in coalitia de guvernare si nu numai in coalitia asta de guvernare. Nimeni, niciodata, partidele traditionale din Romania nu vor sustine un asemenea demers, atata timp cat este si neconstitutional. Iar in ceea ce priveste vreo posibilitate de modificare a Constitutiei, in sensul acesta, si anume Romania sa nu mai fie stat unitar, sansele sunt zero”, a conchis LIVIU DRAGNEA, potrivit romaniatv.net, care citeaza Agerpres.

Citeste si: VICTOR PONTA: NU am discutat cu conducerea UDMR despre proiectul privind autonomia TINUTULUI SECUIESC

La randul sau, premierul VICTOR PONTA a declarat joi la Cozmeni, in judetul Harghita, ca este adeptul descentralizarii, iar “daca autonomie inseamna descentralizare” atunci se poate spune ca vorbeste in acelasi limbaj cu UDMR.

“Eu sunt pentru dialog, pentru orice fel de discutie, insa in acelasi timp eu cred foarte mult in descentralizare si daca reusim impreuna sa facem acest lucru, dupa aceea putem sa discutam de celelalte. (…) Daca descentralizarea inseamna acelasi lucru, atunci nu avem niciun fel de conflict, ne intelegem perfect”, a raspuns VICTOR PONTA unei intrebari puse in legatura cu proiectul de AUTONOMIE initiat de Uniunea Democrata Maghiara din Romania (UDMR).