LIVIU DRAGNEA: PSD propune ca functia de presedinte si cea de director general al TVR sa fie despartite

Presedintele interimar al social-democratilor, LIVIU DRAGNEA, a declarat miercuri ca PSD propune ca functia de presedinte si cea de director general al TVR sa fie despartite, iar directorul general sa fie desemnat in baza unui concurs managerial.

“Va propun sa se desparta functia de presedinte de functia de director general, Consiliul de administratie sa fie un vot politic pentru ca asa prevede legislatia, dar directorul general, cel care conduce efectiv televiziunea sa fie desemnat in baza unui concurs managerial dupa criterii foarte stricte, moderne si europene, cu obiective clare, precise, pentru rentabilizarea si aducerea televiziunii publice acolo unde toti cetatenii se asteapta”, a spus LIVIU DRAGNEA in plenul comun al Parlamentului.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: PNL SI UDMR DORESC O DISCUTIE CU LIVIU DRAGNEA PE TEMA TVR

LIVIU DRAGNEA a adaugat ca PSD este deschis ca, saptamana viitoare, impreuna cu colegii din opozitie si cu cei din coalitie sa aiba o discutie pentru ca Televiziunea Romana sa fie intr-adevar o institutie respectata si care sa isi atinga obiectivele.

Raportul de activitate pe anul 2014 si contul de executie ale SRTV au fost respinse de plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului cu 115 voturi “pentru”, 222 voturi “impotriva”. Potrivit legii, Consiliul de Administratie si presedintele-director general al TVR, STELIAN TANASE, au fost demisi.

CITESTE SI: RAPORTUL TVR PE 2014 A PICAT! PRESEDINTELE DIRECTOR STELIAN TANASE A FOST DEMIS. UPDATE

Sursa foto: adevarul