LIVIU DRAGNEA, pus sa taie o panglica in culorile DRAPELULUI SESCUIESC la inaugurarea unui drum

Vicepremierul LIVIU DRAGNEA a refuzat, joi, sa taie o panglica in culorile DRAPELULUI SESCUIESC, la inaugurarea unui drum judetean, care face legatura intre localitatea harghiteana Bilbor si drumul national 15, catre municipiul Toplita.

Vicepremierul LIVIU DRAGNEA, insotit de ministrul Apararii, MIRCEA DUSA, a sosit la locul inaugurarii lucrarilor de reabilitare a unei portiuni din DJ 174 A, care face legatura intre comuna Bilbor si DN 15 si a taiat o panglica in culorile tricolorului romanesc, tinuta de doua tinere imbracate in costum popular.

Panglica a fost taiata de vicepremierul LIVIU DRAGNEA, ministrul MIRCEA DUSA, presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba si primarul din Bilbor, Ilie Trif. Dupa acest moment, la cativa metri, presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, l-a invitat pe LIVIU DRAGNEA sa taie si o alta panglica, in culorile albastru-auriu, ale DRAPELULUI SECUIESC, moment in care vicepremierul a refuzat afirmand. “E vorba de Guvernul Romaniei. Nu cunosc asta. Imi cer scuze”, a replicat Dragnea. Drept urmare, panglica in culorile DRAPELULUI SECUIESC a fost taiata doar de presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba.

Citeste si: CSM ii pune la colt pe cei de la UDMR: JUSTITIA se face numai in limba ROMANA

Ulterior, vicepremierul LIVIU DRAGNEA a spus ca a taiat cu mandrie si bucurie panglica tricolora, ca oficial si membru al Guvernului Romaniei, fiind singura panglica pe care o taie la o investitie finantata din bani romanesti, si i-a transmis lui Borboly Csaba sa nu se supere, dar nu vrea o incurcatura cu panglicile.

LIVIU DRAGNEA a declarat apoi presei ca panglica tricolor este singura pe care o recunoaste si pe care o poarta la piept. “Este singura panglica pe care am recunoscut-o, pe care o recunosc, este tricolorul romanesc. Sunt membru al Guvernului Romaniei, am venit aici sa inaugurez o investitie publica, pe teritoriul Romaniei si am taiat panglica care se taie oriunde in aceasta tara, si la Teleorman taiem aceeasi panglica si la Suceava si oriunde. Si am taiat-o cu drag si o tin la piept”, a declarat vicepremierul Romaniei, citat de Agerpres.

Intrebat de ce pe unele cladiri din Harghita si Covasna se afla arborat steagul secuiesc sau cel au Ungariei, Liviu Dragnea a spus ca nu poate sa faca declaratii despre ceva ce nu stie si ca prefectul ar trebui sa vegheze la respectarea si aplicarea legii.

“Nu stiu. Ma intrebati de lucruri pe care nu le stiu sau nu le-am vazut, m-ati intrebat de un lucru concret si cred ca v-am raspuns foarte clar si fara ezitare. Exista in fiecare judet un prefect care are ca principala atributie respectarea legii si trebuie sa urmareasca aplicarea legii, nu trebuie sa vin eu in vizita ca sa dau sfaturi cuiva anume”, a mai spus Liviu Dragnea.

La randul sau, presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a spus ca este prima data cand in zona de nord a judetului (locuita preponderent de romani – n.r.) se foloseste panglica in culorile STEAGULUI SECUIESC la inaugurarea unor investitii, dar acest lucru trebuie sa devina o normalitate in viitor. El a mai spus ca nu s-a suparat ca LIVIU DRAGNEA a refuzat sa taie panglica secuiasca, afirmand ca daca venea la inagurare premierul VICTOR PONTA crede ca acesta ar fi acceptat sa o taie.

Citeste si: VICTOR PONTA: NU am discutat cu conducerea UDMR despre proiectul privind autonomia TINUTULUI SECUIESC

“Eu cred ca trebuie sa intram in normalitate si fiecare taie atatea panglici cate doreste, eu nu ma supar pe nimeni. (…) Eu cred ca de acum incolo nimeni nu trebuie sa se supere daca vom taia si aici si in celelalte parti ale judetului doua panglici, pentru ca traim impreuna si trebuie sa convietuim in pace si trebuie sa dezvoltam impreuna acest judet. Asadar, eu cred ca data viitoare si domnul Dragnea va taia panglica, pentru ca era vorba ca vine domnul premier si nu cred ca domnul premier nu ar fi taiat, pentru ca asta este obiceiul la noi si omul unde merge se tine de obicei. (…) Panglica o folosim pentru orice inaugurare, e prima data cand o folosim in zona nordica, dar nu va fi ultima data cand o sa tai doua panglici, de acum incolo voi taia eu cele doua panglici pentru ca asa este normal sa avem doua, trei sau patru drapele, cine cum se simte prin simboluri si acest lucru va fi normal in viitor”, a mai spus Borboly Csaba.

Premierul VICTOR PONTA a participat , in localitatile Cozmeni si Toplita, la predarea a zece microbuze scolare, pentru judetele Harghita si Covasna si a unor ambulante de urgenta pentru patru localitati din Harghita, dar si-a anulat prezenta sa la inaugurarea drumului de la Bilbor, din cauza programului incarcat.

Sursa foto: adevarul.ro