LIVIU DRAGNEA: Romanii vor avea de ales intre un REGIM DE TRISTA AMINTIRE si unul corect

Presedintele executiv al PSD, LIVIU DRAGNEA, a declarat vineri, la Congresul PSD desfasurat la Alba Iulia, ca pe 16 noiembrie romanii vor avea de ales intre un REGIM DE TRISTA AMINTIRE si unul corect.

“Urmeaza o alta campanie electorala, cea mai importanta, sper sa fie ultima batalie politica pe care o dam cu Victor Ponta presedinte al PSD. (…). Este o batalie al carui rezultat ii priveste pe fiecare dintre noi, dar si pe fiecare cetatean din aceasta tara, este batalia in care noi ne dorim ca la finalul ei sa se decida soarta unui regim de trista amintire, regimul Basescu.

Pe 16 noiembrie, romanii vor alege schimbarea acestui regim cu unul nou, corect sau continuarea acestui regim abuziv. Cu VICTOR PONTA presedintele PSD-ului, am castigat toate bataliile electorale, cele mai importante batalii politice din ultimii ani. Mai avem aceasta ultima batalie care este, intr-adevar, cea mai importanta, pentru ca acum se va decide daca regimul Basescu va continua prin unul din urmasii lui, pentru ca ceilalti contracandidati, toti sunt, mai mult sau mai putin, continuatorii si urmasii lui Basescu, sau va fi definitiv schimbat si Romania va avea un nou presedinte, un presedinte tanar in persoana lui Victor Ponta”, a afirmat LIVIU DRAGNEA.

El a mai spus dincolo de mesajele de campanie, de sloganuri, de emisiunile televizate, trebuie puse intrebarile fundamentale ale acestei campanii electorale, respectiv de ce vin romanii sa voteze, ce spera romanii sa obtina prin votul lor si de ce voteaza pe cineva in functia de presedinte.

Liderul social-democrat a mai a spus ca romanii nu vin la vot pentru trecut, ci pentru viitor.

Citeste si: VICTOR PONTA, dupa validarea candidaturii: Azi am imbracat HAINA DE PRESEDINTE

“In ultimii zece ani, oamenii au vazut un presedinte: TRAIAN BASESCU. Au vazut ca presedintele poate taia salariile si pensiile. In ultimii zece ani au vazut ca un presedinte poate distruge locuri de munca prin niste masuri de austeritate cum nu au mai fost nicaieri in Europa. In ultimii zece ani romanii au vazut ca un presedinte poate izgoni din tara profesori si doctori si in general oameni cu studii superioare, pentru ca le spunea ca nu merita sa primeasca salarii decente pentru a ramane aici in tara. (…) S-au inchis spitale si s-au inchis scoli”, a afirmat presedintele executiv al PSD, citat de Agerpres.

LIVIU DRAGNEA a mai spus ca adevarata miza a acestor alegeri este propunerea si obtinerea unui nou model de presedinte pentru aceasta tara.

‘Trebuie sa intelegem ca nu ne luptam numai cu persoana lui TRAIAN BASESCU, ci cu modelul sau de presedinte. Adevarata miza a acestor alegeri este viitorul Romaniei si este propunerea si obtinerea unui nou model de presedinte pentru aceasta tara, un alt model, complet diferit de ceea ce a fost Traian Basescu timp de zece ani’, a declarat liderul social-democrat.

Citeste si: PROTEST al ACL la Alba Iulia impotriva lui VICTOR PONTA. Manifestantii au adus cu ei o BARCA plina cu POPCORN

Dragnea a apreciat ca VICTOR PONTA este singurul candidat care poate garanta ca va fi complet altfel decat TRAIAN BASESCU, ca va fi un presedinte care le poate garanta ca nu va inchide spitale, ca nu va taia pensii si salarii, ca nu va desfiinta locuri de munca.

“VICTOR PONTA este un presedinte care le poate garanta romanilor ca nu va face ce a facut Traian Basescu, pentru ca tot ce a facut pana acum a fost opusul lui Traian Basescu. (…). Ponta este singurul care poate garanta ca nu se va reveni la taierea salariilor si pensiilor. (…). VICTOR PONTA este singurul candidat care le poate garanta ca nu va izgoni din tara medici si profesori, pentru ca VICTOR PONTA prin masurile Guvernului sau a marit salarile medicilor si profesorilor debutanti. (…). Este singurul care poate garanta ca va pune odata pentru totdeauna capat scandalului dintre Presedintie si Guvern, in folosul acestei tari”, a spus Dragnea.

El a sustinut ca “a sosit momentul ca PSD sa dea romanilor presedintele pe care il merita”, in conditiile in care ”regimul Basescu a construit numai ziduri care trebuie daramate”.

‘Suntem partidul chemat de istorie sa uneasca acest popor, suntem partidul care putem sa facem romanii intreaga natiune sa uite de acesti zece ani de dezbinare, zece ani de nedreptate sociala a regimului Basescu si suntem partidul chemat sa zideasca ceea ce Traian Basescu si acolitii lui au daramat. Trebuie sa recladim increderea dintre oameni, linistea si pacea sociala, economia, educatia si sanatatea. (….). Regimul Basescu a construit si el ceva, a construit numai ziduri si a ridicat cazemate din privilegii si a pus institutii de forta ale statului sa le apere aceste privilegii. Trebuie sa demolam aceste ziduri si trebuie sa eliberam aceste institutii. Trebuie sa eliberam romanii de nesiguranta, de spaima, de tristete si de pesimism. Si in final trebuie sa-i eliberam de Traian Basescu’, a spus presedintele executiv al PSD.

El a mai spus ca, pentru asta, VICTOR PONTA trebuie sa fie ales presedinte.

In opinia lui Dragnea, Ponta este singurul om politic care candideaza acum care poate pune in miscare un plan de renastere nationala.

“Dupa un deceniu de stagnare, depinde de noi sa urnim Romania”, a afirmat Dragnea.