Liviu Dragnea s-a săturat de el! Un ministru din Cabinetul Dăncilă este pe făraș

Ministrul Sănătății,  Sorina Pintea, este pe cale să piardă încrederea liderilor social democrați, anunță știripesurse.ro. Nu numai că spitalele sunt cu mult întârziate din cauza lipsei documentației necesare, așa cum avertiza și Comisarul european Corina Crețu săptămâna trecută, dar lipsa continuă a medicamentelor din farmacii i-a exasperat pe șefii PSD.

Surse din interiorul partidului spun că lipsa unor medicamente esențiale pentru cancer, cum ar fi Cisplatinul, i-a afectat personal pe câțiva parlamentari social democrați, care au găsit cu greu medicamente pentru cei apropiați, cu toate pilele din dotare. Chiar și Liviu Dragnea ar fi avut de suferit când o persoană apropiată s-a confruntat cu aceeași problemă, mai scrie sursa citată.

Rezultatul este un val de antipatie împotriva Ministrului Sănătății, liderii puterii susținând că această criză continuă a medicamentelor rămâne o bombă cu ceas în perspectiva alegerilor de anul viitor. Lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât medicamentele care lipsesc nu sunt cele extrem de scumpe, ci variantele lor cele mai ieftine, care sunt folosite în special de românii obişnuiţi, tratați în spitalele de stat. Adică exact grosul votanților PSD. Liviu Dragnea a promis să rezolve problema și să-i dea Sorinei Pintea de ales: fie să găsească o soluție pentru ca medicamentele să nu mai dispară, fie să-și depună demisia imediat după apariţia unui nou scandal legat de medicamente.

O variantă de înlocuitor al lui Pintea este Președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, social democratul Florin Buicu, care așteaptă de multă vreme să ocupe postul de ministru. El a reintrat de curând în grațiile lui Dragnea, fiind un specialist în domeniul farma, notează știripesurse.ro.

Sursa foto: adevarul