LIVIU DRAGNEA si SORIN GRINDEANU vor participa la investirea lui DONALD TRUMP

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a plecat marti in Statele Unite, unde va participa la ceremonia de investire a presedintelui Donald Trump. Miercuri il urmeaza premierul Sorin Grindeanu. Deplasarea celor doi peste ocean va fi platita din bugetul PSD, nu de Guvern si de Camera Deputatilor, a anuntat trezorierul social-democratilor. Pe de alta parte, potrivit presedintelui Klaus Iohannis, Romania va fi reprezentata oficial la acest eveniment doar de ambasadorul nostru in Statele Unite, George Maior.

Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor: “Este un eveniment important la care eu am primit invitatie si am decis sa o onorez. Si eu si prim-ministrul!”

Liviu Dragnea este deja in avion, cu destinatia Washington. Invitatia i-a fost trimisa de vicepresedintele comitetului de organizare a evenimentului, acelasi care s-a ocupat de strangerea de fonduri pentru campania electorala a lui Donald Trump. Imediat, Administratia Prezidentiala de la noi a anuntat ca Romania nu va fi reprezentata la Washington de seful Camerei Deputatilor, ci de ambasadorul George Maior.

Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor: “Reprezint pe cine trebuie ca sa nu se supere cine nu trebuie. Deci sa mi se spuna, numai sa nu fie suparare. Am primit si viza, mi se da voie sa plec din tara, cu toata supararea. Particip la toate intalnirile stabilite in aceste zile, niste intalniri foarte importante, o sa incerc sa fiu mut. Daca nu o sa-mi iasa, poate o sa scot vreo vorba.”

Initial, deplasarea lui Liviu Dragnea urma sa fie platita din banii Camerei Deputatilor.

Liderul social-democrat s-a razgandit, sustin surse politice, si i-ar fi cerut trezorierului PSD Mircea Draghici ca partidul sa-i plateasca drumul si cazarea in SUA. Si lui, dar si premierului Sorin Grindeanu, care va pleca peste ocean, dar numai dupa sedinta executivului de miercuri. La Guvern, conducerea va fi preluata pana duminica, la intoarcerea celor doi in tara, de vicepremierul Sevil Shhaideh.

Vizita lui Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu la Washington cuprinde un dejun privat cu demnitari straini, participarea la un concert, si o cina la care isi vor face aparitia atat Donald Trump cat si vicepresedintele sau. Vineri au loc ceremonia de depunere a juramantului, parada inaugurala si un bal la care va fi prezent Donald Trump.

Sursa foto: realitatea