LIVIU DRAGNEA: Sistemul de alegere al presedintelui PSD este unul ULTRADEMOCRATIC

Presedintele interimar al PSD LIVIU DRAGNEA a declarat duminica ca SISTEMUL prin care va fi ales presedintele PSD este unul ULTRADEMOCRATIC si nu unul comunist.

“Nu stiu ce isi dorea Ceausescu, pentru ca nu l-am cunoscut foarte bine si nu pot sa ma pronunt. In schimb, dincolo de ce-si doreste unul sau altul, noi avem o prevedere in statut care este obligatorie si pe care trebuie sa o respectam toti. Noi nu putem organiza alegeri in partid decat cum spune statutul”, a spus LIVIU DRAGNEA la Alexandria, intrebat ce parere are despre declaratia presedintelui de onoare al PSD ION ILIESCU referitoare la modalitatea de vot pentru alegerea presedintelui PSD.

LIVIU DRAGNEA a adaugat ca a constatat cu foarte mare satisfactie, in ultimele trei saptamani, din discutiile purtate cu multe organizatii, ca membrii simpli de partid agreeaza acest sistem pentru ca vor sa-si voteze presedintele, vor sa decida ei.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA SI-A LANSAT CANDIDATURA LA SEFIA PARTIDULUI, SUSTINUT DE PESTE JUMATATE DINTRE FILIALELE PSD. UPDATE

“Nu ca membrii de partid nu ar avea incredere in delegatii lor, dar se simt mult mai responsabili atunci cand cu stampila sau cu pixul pe care il vor folosi la buletinele de vot vor decide cine va conduce partidul. Nu este un sistem comunist, dupa parerea mea este un sistem ultrademocratic, in conditiile in care toti membrii de partid isi pot manifesta dorinta si increderea intr-un lider. Mie mi se pare ca este exercitiul de democratie maxim. Peste asta nu mai exista. Este un sistem folosit si in alte partide de stanga, cum ar fi Marea Britanie”, a mentionat LIVIU DRAGNEA.

ION ILIESCU a fost intrebat vineri cum vede MODALITATEA de ALEGERE a presedintelui PSD la viitorul congres, din octombrie, in conditiile in care sunt nemultumiri legate de faptul ca liderul formatiunii ar trebui votat de membrii de partid.

CITESTE SI: ILIESCU, SCRISOARE CATRE COMISIA LIBE A PE: NIMENI DIN CONDUCEREA STATULUI ROMAN NU A APROBAT INFIINTAREA DE INCHISORI CIA

“Sistemul acesta… Ceausescu incercase candva sa faca un fel de recensamant national. Ca toti sa voteze, de la oras si sat pentru tovarasul Ceausescu. Deci nu stiu cum anume practic, tehnic se face asa ceva. De aceea se convoaca congrese, pentru ca delegatii vin cu un mandat din partea membrilor si delibereaza”, a afirmat ION ILIESCU.

Sursa foto: realitatea