LIVIU DRAGNEA: Trebuie sa sustinem si sa negociem COTE VOLUNTARE pentru IMIGRANTI

Presedintele interimar al PSD, LIVIU DRAGNEA, a afirmat miercuri ca Romania trebuie sa sustina COTE VOLUNTARE in ceea ce priveste numarul de IMIGRANTI primiti pe teritoriul tarii si crede ca presedintele KLAUS IOHANNIS si Ministerul de Externe au capacitatea sa negocieze acest lucru.

“Pozitia mea a fost si ramane in continuare foarte clar exprimata: noi trebuie sa sustinem si sa negociem cote voluntare, pentru ca degeaba o sa fim obligati sa acceptam un numar mai mare decat avem capacitatea administrativa de a gestiona, capacitatea logistica, financiara, capacitatea de a asigura asistenta medicala in conditii civilizate, pentru a asigura siguranta pentru toti acesti oameni care vor veni la noi si cred ca presedintele Iohannis si Ministerul de Externe au capacitatea sa negocieze acest lucru, pentru ca este important ca tara, de asemenea, sa poti avea autoritate asupra tranzitului, pentru ca noi vorbim de un tranzit aici, majoritatea zdrobitoare dintre acesti oameni nu au ca tara de destinatie tarile din Est”, a precizat LIVIU DRAGNEA, intr-un interviu la Europa FM.

CITESTE SI: BOGDAN AURESCU: VOM ANALIZA ORICE PROPUNERE SI CIFRA PROPUSA DE CE; PREFERAM COTELE VOLUNTARE DE IMIGRANTI

Presedintele interimar al PSD a adaugat ca nu trebuie uitat sentimentul de solidaritate umana, de solidaritate intre tarile Uniunii Europene (UE), dar in acelasi timp trebuie avut in vedere faptul ca statul este obligat sa asigure securitatea cetatenilor sai.

“Trebuie sa fim constienti de capacitatea noastra de a gestiona un anumit numar de MIGRANTI sau IMIGRANTI. Trebuie sa negociem pe ce perioada ii putem tine aici, trebuie sa ne gandim ca vine iarna, acesti oameni nu pot fi tinuti in corturi, nu pot fi tinuti in gari, nu pot fi tinuti in scoli, sunt fiinte umane carora trebuie sa le asiguri un minim de confort si de asigurarea celor necesare unui trai decent”, a mai spus LIVIU DRAGNEA.

LIVIU DRAGNEA a mentionat ca ministrii trebuie sa fie ponderati in afirmatii si ca aceasta actiune privind imigrantii trebuie sa se desfasoare sub o coordonare unitara.

CITESTE SI: JUNCKER A PREZENTAT SCHEMA DE DISTRIBUIRE A REFUGIATILOR IN UE. ROMANIA A AFLAT CATI IMIGRANTI VA PRIMI. UPDATE

“In situatii de genul acesta, CSAT stabileste o strategie foarte bine pusa la punct cu toate institutiile reprezentate in CSAT si, in mod firesc, Ministerul de Interne, care are toata capacitatea si logistica necesara pentru a gestiona acest fenomen, trebuie sa conduca in mod ferm si unitar aceasta actiune”, a aratat LIVIU DRAGNEA.

Sursa foto: gandul