LIVIU DRAGNEA, dupa sedinta conducerii PSD: MANDATUL meu a fost DEPUS pe masa BPN, dar absolut TOTI COLEGII au RESPINS aceasta idee. UPDATE

Fostul ministru al Dezvoltarii, LIVIU DRAGNEA, a declarat ca luni isi va depune DEMISIA din functia de presedinte executiv al PSD. “Asa cum am mai spus in permanenta, ma consider nevinovat. Cu toate astea, am luat act de decizia instantei de astazi si i-am prezentat prim-ministrului demisia din functia de ministru al Dezvoltarii.

UPDATE 13.27: LIVIU DRAGNEA a declarat luni ca si-a DEPUS MANDATUL de presedinte executiv al PSD pe masa Biroului Permanent National (BPN)al partidului, dar absolut toti colegii sai au respins aceasta idee.

“Mandatul meu a fost depus pe masa Biroului Permanent National. Absolut toti colegii au respins aceasta idee si au decis, dupa o discutie destul de intensa, sa duca aceasta discutie la CExN miercuri, pentru ca au zis ca va fi nevoie sa vina toata tara. Eu am spus ca imi depun mandatul la BPN, am facut-o si daca ei vor sa duca mandatul la Comitetul Executiv, mergem in CExN. Pe de alta parte, normal ca ma gandesc (mai analizeaza gestul demisiei – n.r.), ca sunt om ca si voi, care gandeste”, a declarat LIVIU DRAGNEA dupa sedinta BPN de la sediul central al PSD.

El a marturisit ca atitudinea colegilor din PSD il bucura. “E o atitudine care ma bucura in tot necazul asta, pentru ca, dupa 15 ani de munca pentru acest partid, sa vezi atata sustinere este important. Este o hrana nepatrimoniala importanta. Discutia este extrem de importanta. Nu ma simt foarte confortabil cu asemenea presiuni, pentru ca, dincolo de ceea ce au spus colegii astazi, sunt mesajele pe care le-am primit din toata tara, de la membrii de partid si, foarte important pentru mine, si de la oameni care nu sunt membri de partid. Si nu ma simt foarte confortabil. Eu sunt un om hotarat, decis, care nu ezita, dar trebuie sa recunosc ca toate aceste manifestari m-au pus pe ganduri”, a afirmat LIVIU DRAGNEA.

Potrivit acestuia, situatia sa “nu are nicio legatura” cu rezolutia adoptata in martie de Consiliul National al PSD referitoare la fapte de coruptie.

UPDATE 12.20: In ciuda faptului ca VICTOR PONTA se jura ca nimeni din BPN al PSD nu este de acord cu DEMISIA lui DRAGNEA, surse politice citate de postul B1 Tv au dezvaluit ca MARIAN OPRISAN reprezinta portavocea grupului social democrat care este de acord cu inlocuirea lui LIVIU DRAGNEA!

UPDATE 12.15: Presedintele PSD, premierul VICTOR PONTA, a declarat ca nimeni din BPN nu este de acord cu DEMISIA lui LIVIU DRAGNEA, seful Executivului fiind sustinut si de primarul Craiovei, OLGUTA VASILESCU. Totodata, PONTA a mai lansat un atac la adresa fostilor aliati din USL: “Liberalii sa nu uite si sa nu se mai ascunda. LIVIU DRAGNEA nu l-a supsendat singur pe BASESCU!”

UPDATE 12.00: DEMISIA lui LIVIU DRAGNEA din toate functiile detinute in PSD a fost AMANATA! Totodata BPN al PSD de azi a fost suspendat, iar o decizie finala in acest caz va fi luata miercuri la CEX al PSD.

UPDATE 10.15: “Pentru mine demnitatea e mai importanta decat orice functie. Poti si ca membru simplu sa ajuti partidul, daca ai oarecare experienta”, a declarat LIVIU DRAGNEA, luni, la sosirea la sediul PSD. Intrebat de jurnalisti daca a discutat cu premierul Victor Ponta despre numele inlocuitorului sau la Ministerul Dezvoltarii, LIVIU DRAGNEA a raspuns “da” evitand sa dea alte detalii.

De asemenea, l-am informat ca luni va fi pe masa Biroului Permanent National mandatul meu de presedinte executiv. Recunosc ca nu inteleg care a fost sau care va fi motivarea deciziei de astazi, este o decizie pe care o respect, e o decizie a instantei. In schimb, raman valabile intrebarile pe care mi le-am pus: cum se mai poate face campanie in Romania, in conditiile in care prezenta la vot poate fi considerata folos necuvenit”, a afirmat vineri LIVIU DRAGNEA la sediul central al PSD.

CITESTE SI:  LIVIU DRAGNEA: FRATELE meu a MURIT din cauza DOSARULUI REFERENDUMULUI 

In opinia acestuia, “exista un precedent periculos” pentru oricine doreste sa faca acum campanie electorala la orice nivel, precedent care “poate afecta democratia si libertatea partidelor politice de a indemna oamenii sa vina la vot”.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) l-au condamnat vineri pe ministrul Dezvoltarii, LIVIU DRAGNEA, la un an de inchisoare cu suspendare in DOSARUL REFERENDUMUL, cu un termen de incercare de trei ani.

Ceilalti 74 de inculpati din dosar au fost fie achitati, fie condamnati la inchisoare cu suspendare.

CITESTE SI: LIDERII PSD din tara ii cer lui LIVIU DRAGNEA sa nu DEMISIONEZE 

Sursa foto: jurnalul.ro