Liviu Dragnea va incepe o ancheta la Apele Romane

PSD, LIDERI PSD, LIVIU DRAGNEA, SUSTINERE, RUGAMINTE, DEMISIE, ORGANIZATII PSD, CONDAMNARE, DOSAR REFERENDUM

Vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat ca va incepe o ancheta la Apele Romane, nemultumit de modul greoi in care s-a desfasurat gestionarea inundatiilor. Dragnea reclama modul in care au fost ridicate sau consolidate digurile de protectie.

Purtatorul de cuvant al Administratiei Apele Romane s-a abtinut de la comentarii, dar a tinut sa sublinieze ca datorita digurilor existente, sunt evitate inundatii care ar produce pagube in valoare de un miliard de euro, transmite Digi 24.

In ultimii ani, Apele Romane au primit sume importante de bani pentru a preveni inundatiile. Doar pentru hartile de hazard compania a cheltuit peste 40 de milioane de euro, in majoritate bani europeni.

Citeste si: Seful de la Apele Romane isi da demisia de onoare

„E vorba de o analiza a investitiilor din ultimii 20 de ani care au fost incepute si abandonate si sumele cheltuite de Apele Romane si sa analizam oportunitatea ca Apele Romane sa fie dotate cu echipamente sa faca aceste lucrari in regie proprie. Cred ca daca ar avea utilaje ar putea interveni mai repede si cu costuri mai mici. E vorba de o abordare proasta a guvernelor anterioare si daca nu cumva a fost o problema la Apele Romane”, a declarat pentru Digi24 vicepremierul Liviu Dragnea.

„Eu nu pot sa ma contrazic cu domnul vicepremier. Cu siguranta are dreptate. Valoarea pagubelor evitate la inundatii este de peste un miliard de euro”, a declarat Ana Maria Agiu, purtator de cuvant la Apele Romane.

Citeste si: Comandament de urgenta la Guvern. ANM: Nu vor fi prelungite codurile de vreme rea

Aseara, directorul de la Apele Romane si-a anuntat demisia. Una de onoare, a tinut sa precizeze institutia, care vine dupa ce premierul Victor Ponta a cerut schimbarea din functie a oficialului, pentru ca in ciuda situatiei dramatice din tara, Vasile Pintilie nu si-a intrerupt concediul de odihna.

La comandamentul de la Guvern, rolul sau a fost preluat de directorul adjunct, Ovidiu Gabor. Vasile Pintilie este la conducerea Administratiei Nationale Apele Romane din mai 2012 si a mai avut un mandat in anul 2009. Conform declaratiei de avere, acesta are un venit lunar de 15 mii de lei. in mandatul sau au fost descoperite mai multe nereguli, arata un raport al Curtii de Conturi, care il acuza de o paguba de un milion de euro. Vasile Pintilie a contestat, insa, raportul institutiei de control.