Liviu Jicman a fost numit vicepresedinte al Institutului Cultural Roman

Liviu Jicman a primit avizul senatorilor din Comisia de cultura si cea pentru politica externa pentru functia de vicepresedinte al Institutului Cultural Roman (ICR). 

Candidatul PNL propus pentru functia de vicepresedinte al ICR a fost votat in unanimitate de senatorii din cele doua comisii. 

La audieri, Liviu Jicman a adus in atentie o serie de programe pe care ICR le poate sustine in calitate de partener, printre acestea numarandu-se Festivalul International George Enescu sau Festivalul International de Teatru de la Sibiu.

“Sunt convins ca sunt cateva programe importante care pot fi continuate sau reluate. De exemplu, ma gandesc la Festivalul International ‘George Enescu’ si ar fi o idee buna ca ICR-ul sa reia parteneriatul cu acest festival fara o investitie extraordinara de resurse. Astfel de programe se pot gandi si la alte evenimente de standard si de prestanta mondiala pe care Romania le organizeaza, cum ar fi Festivalul International de Teatru de la Sibiu. Cred, de asemenea, ca ICR are deja un rol foarte bine determinat in cadrul retelei internationale a institutelor culturale. Sunt multe elemente la care ne vom putea gandi, dar asta cu siguranta o vom face in cadrul structurilor de conducere a ICR mai ales intr-un bun parteneriat cu MAE, Ministerul Culturii si cu acordul Senatului. Acesta este un vot care ma obliga foarte mult pentru ceea ce urmeaza sa facem la ICR si voi incerca din toate puterile sa va raspund increderii pe care mi-ati acordat-o”, a declarat Liviu Jicman.

Presedintele Comisiei pentru cultura, social-democratul Georgica Severin, a tinut sa sublinieze experienta manageriala si diplomatica a lui Liviu Jicman si si-a exprimat convingerea ca aceste elemente vor aduce o viziune moderna Insitututului Cultural Roman.

“Ma bucur ca nominalizarea PNL merge pe o linie pe care am initiat-o la nivelul USL si al Guvernului, de a schimba viziunea asupra acestei institutii. Nimeni nu neaga valoarea predecesorilor, chiar si ai dvs., dar cele doua mandate – unul mai lung, unul mai scurt – au fost extrem de scurte. Si de aceea noi ne-am gandit sa venim cu persoane cu experienta manageriala, cu o viziune diplomatica. (…) Vom incerca si noi la ICR sa aducem aceasta viziune moderna – oamenii de cultura, artistii, pictorii, sculptorii, scriitori sunt obiectul muncii dvs., cei pe care trebuie sa ii promovati, si faptul ca nu sunteti un mare creator mi se pare un atu pentru ca nu puteti fi acuzat de sustinere pentru un grup sau altul”, a precizat Severin.

Liviu Jicman a fost numit in mai 2012 in functia de director de cabinet al ministrului Culturii.