LIVIU MIHAIU a recunoscut ca stia ca SORIN OVIDIU VANTU i-a aranjat numirea ca guvernator al DELTEI

LIVIU MIHAIU le-a declarat procurorilor DNA ca SORIN OVIDIU VANTU i-a spus ca va aranja ca el sa ocupe functia de GUVERNATOR al DELTEI DUNARII si a aflat ulterior ca omul de afaceri a dat bani pentru aceasta numire, se arata in motivarea judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), citata de Agerpres.

La dosar se afla declaratiile date de mai multi martori, care fac referire la suma de un milion de euro pe care BOGDAN OLTEANU ar fi primit-o de la SORIN OVIDIU VANTU, in cursul anului 2008, pentru numirea lui LIVIU MIHAIU in functia de guvernator al Deltei Dunarii.  “Martorul MIHAIU LIVIU a aratat ca a fost intrebat de SORIN OVIDIU VANTU daca vrea sa ocupe postul de guvernator al Deltei Dunarii. Intrucat MIHAIU LIVIU a fost de acord, SORIN OVIDIU VANTU i-a spus ca va aranja acest lucru. 

CITESTE SI: LIVIU MIHAIU, INTRUCHIPAREA PERFECTA A ZICALEI “CUM ESTE STAPANUL ASA ESTE SI SLUGA”

Ulterior, LIVIU MIHAIU a fost chemat la Guvern, unde premierul Tariceanu i-a spus ca va fi numit guvernator. Martorul a precizat ca – ‘Vintu discutase cu factorul politic numirea mea, dar atunci nu mi-am dat seama ce implica acest lucru’.  Ulterior, MIHAIU LIVIU a aflat ca SORIN OVIDIU VANTU a dat bani pentru aceasta numire”, se arata in motivarea deciziei prin care judecatorii au decis ca BOGDAN OLTEANU sa stea in arest la domiciliu.

Sursa foto: realitatea