LIVIU POP: Analizam DOUA VARIANTE DE SALARIZARE pentru SISTEMUL BUGETAR

DOUA VARIANTE DE SALARIZARE pentru SISTEMUL BUGETAR sunt analizate in prezent de o comisie interministeriala, un proiect de lege in acest domeniu urmand sa fie pus in dezbatere publica pana la sfarsitul lunii februarie, a anuntat joi, la Pitesti, ministrul delegat pentru Dialog Social, LIVIU POP.

“Este la nivelul Ministerului Muncii, Ministerului Finantelor si Ministerului Dezvoltarii o comisie tehnica, unde astazi se analizeaza DOUA VARIANTE DE SALARIZARE pentru tot SISTEMUL BUGETAR, inclusiv pentru administratia locala. Odata cu finalizarea acestui proiect de lege, undeva la mijlocul sau finalul lunii februarie, va fi pus in dezbatere publica. Cert este ca toata lumea va lua salariu mai mare si vom avea si parghiile prin care sa incercam sa motivam performanta in sistemul bugetar”, a afirmat LIVIU POP in deschiderea sedintei filialei judetene Arges a Asociatiei Comunelor din Romania.

Citeste si: SPORURI pentru angajatii MAI care lucreaza in ZILELE LIBERE

El le-a transmis primarilor prezenti ca noul act normativ va asigura o salarizare corecta si pentru angajatii din administratia publica locala.

“Cautam solutii de aplicare a unei legi de salarizare, in asa fel incat la nivelul administratiilor locale sa avem o salarizare sanatoasa, iar primarii, conducatorii de unitati administrativ-teritoriale, sa poata sa puna calitatea cu cantitatea la nivelul fiecarui functionar public. Plecam de la anomaliile create prin cresterea salariului minim pe economie, ajungandu-se ca unele sporuri sa fie arse, adica nu mai este nicio diferenta intre un debutant si cel cu 25 de ani vechime, precum si intre angajati care au studii medii si cei care au studii superioare”, a spus LIVIU POP, citat de Agerpres.

Citeste si: GUVERNUL “INGHEATA” SALARIILE BUGETARILOR. Mici cresteri doar in Educatie si Sanatate

Guvernul a adoptat printr-un memorandum, in urma cu o zi, constituirea unui grup de lucru pentru revizuirea legii privind salarizarea in SISTEMUL BUGETAR. Potrivit ministrului Muncii, ROVANA PLUMB, in jur de doua milioane de bugetari ar putea beneficia de cresteri salariale incepand cu 1 ianuarie 2016, in urma revizuirii legii salarizarii unitare.