Liviu Pop, PSD: Acordam prea multa importanta unui caz legat de presedintele Romaniei

Senatorul PSD, Liviu Pop, a declarat, miercuri, in legatura cu disensiunile aparute in USL pe tema infiintarii celei de-a doua comisii parlamentare care sa ancheteze activitatea CEC Bank, ca se acorda prea multa importanta unui caz legat de presedintele Romaniei.

“Este vorba despre o modificare in interiorul PNL, chiar daca luni toti liderii au fost de acord cu aceasta comisie. A avut loc aceasta discutie, iar ieri a fost si o discutie telefonica intre premier si liderul PNL. Insa parerea mea este ca se acorda prea multa importanta unui caz legat de presedintele Romaniei. Comisia trebuie sa afle ce s-a intamplat acolo, nu trebuie sa dam motive presedintelui Traian Basescu sa intervina in USL”, a declarat Liviu Pop, la RTV.

Senatorul social-democrat a mai declarat ca liderul liberal din Camera Deputatilor, George Scutaru, ar fi trebuit sa se consulte cu presedintele PNL, Crin Antonescu.

“Stiu ca Biroul Permanent al Senatului a decis ca in comisia pentru buget-finante sa se faca o analiza la CEC Bank. (…) Domnul Scutaru ar trebui sa poarte o discutie cu domnul Crin Antonescu. Din cate stiu, s-a vorbit cu domnul Antonescu si este de acord cu aceasta comisie de anchetare a cazului Calarasi. Ii rog sa se pozitioneze clar vizavi de acest caz”, a mai adaugat Liviu Pop.

Liberalii, prin vocea lui George Scutaru, sustin ca nu au fost consultati cu privire la infintarea comisiei de ancheta in cazul Calarasi, insa s-au declarat deschisi la dialog. Problema ar putea rezolvata la urmatoarea sedinta din USL.

Foto: Cotidianul