LIVIU POPA, seful IPJ BIHOR, a facut ACCIDENT cu masina lui VASILE BLAGA

Seful Inspectoratului de Politie al Judetului Bihor, chestorul LIVIU POPA, a fost implicat, luni, intr-un accident de circulatie pe centura municipiului Brasov, transmite ebihoreanul.ro. Pe grupul de facebook „infotraficbrasov” a fost publicata si o fotografie cu cele doua autovehicule implicate in accident.

Surse apropiate anchetei citate de oradeaindirect.ro sustin ca masina condusa de seful politiei bihorene, un BMW din 2001, cu nr. de inmatriculare BH 20 ASW, apartine co-presedintelui PNL, VASILE BLAGA. Surse din PNL au confirmat pentru Hotnews.ro ca VASILE BLAGA conduce un BMW cu numarul BH 20 ASW. Copresedintele PNL n-a putut fi contactat pentru a explica de ce seful IJP  Bihor era la volanul masinii sale, fiind plecat din tara.

LIVIU POPA, aflat in drum spre Bucuresti, a intrat cu masina pe contrasens, in depasirea unui autotren, si a lovit o alta masina, care venea din sens opus, mai scrie ebihoreanul.ro. „Nu a fost nimic grav, de altfel eu imi continui drumul spre Bucuresti cu aceeasi masina. Am vrut sa depasesc un TIR, am iesit pe contrasens si am lovit o masina care venea din fata”, a declarat seful Politiei. Potrivit chestorului, evenimentul rutier a fost o simpla tamponare. „Nu au fost nici raniti si nici pagube materiale”, a mai spus LIVIU POPA.  Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov, comisarul sef Liviu Naghi, a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, ca evenimentul rutier nu a ramas inregistrat ca o simpla tamponare, intrucat s-a soldat cu ranirea unei persoane.

“Soferul de 48 ani din Bihor s-a angajat intr-o depasire, fara sa se asigure, pe centura Brasovului, si a intrat intr-o coleziune cu o masina care circula din sens opus. In urma accidentului, o doamna de 36 de ani, pasagera in masina lovita, a fost ranita usor dar a refuzat internarea in spital”, a explicat reprezentantul Politiei Brasov.

Acesta este motivul pentru care politistii Serviciului Rutier Brasov au deschis pe numele ofiterului oradean o lucrare penala care va fi solutionata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov. “S-a deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, la fel ca in orice alta situatie similara”, a spus Naghi.

Chestorul LIVIU POPA a fost promovat in functii in ministerul de interne pe vremea cand la conducere se afla VASILE BLAGA. In 2010 il gasim director general al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) din MAI, de unde a si fost promovat la sefia Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR). LIVIU POPA a fost numit sef la DGA in octombrie 2009, de catre fostul ministru de Interne VASILE BLAGA. Anterior a ocupat, timp de patru ani (2005-2009), postul de inspector sef la IPJ Bihor.

In varsta de 48 de ani, LIVIU POPA este absolvent al Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza”- Bucuresti, Facultatea de Drept (1995), al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept -Studii postuniversitare – Drept Civil (1999), doctorand al Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza” – Bucuresti (2006), absolvent al Universitatii Nationale de Aparare “Carol I”, Colegiul National de Aparare (2009).

Sursa foto: facebook