LOCOTENENTUL PROTESTATAR din Piata Universitatii a fost REANGAJAT

LOCOTENENTUL ALEXANDRU GHEORGHE, care si-a facut aparitia, la inceputul anului 2012, in uniforma, in Piata Universitatii, cu declaratii de sustinere la adresa unor protestatari, si care a fost ulterior trecut in rezerva, a fost REANGAJAT, de luni, dupa ce a castigat procesul intentat Ministerului Apararii Nationale (MApN).

LOCOTENENTUL ALEXANDRU GHEORGHE a declarat, luni, ca, in urma procesului pe care l-a intentat Ministerului Apararii Nationale, instanta a decis sa fie REANGAJAT pe vechea sa functie, in acelasi post de unde a fost exclus in 2012.

“Am fost reangajat pe vechea mea functie, la Campia Turzii, asa cum a dispus instanta de judecata. Nu mai vreau sa fac niciun fel de comentariu public, voi face ceea ce mi se va ordona sa fac. Pot sa spun ca totul este in regula”, a spus ALEXANDRU GHEORGHE, citat de Mediafax.

Acesta a postat, in urma cu cateva zile, pe o retea de socializare, ordinul MApN prin care i se aducea la cunostinta ca a fost reangajat in armata.

Citeste si: Alexandru Gheorghe a fost exclus din MApN

“«Domnule locotenent Alexandru, incepand cu data de 01.08.2014 sunteti rechemat in activitate pe functia pe care ati ocupat-o la data trecerii in rezerva». Aceeasi senzatie cu vestea acceptarii in Academia Militara in 2004”, a scris LOCOTENENTUL ALEXANDRU GHEORGHE pe reteaua de socializare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, in iulie, printr-o sentinta definitiva, reintegrarea lui Alexandru Gheorghe in randul cadrelor active ale Ministerului Apararii Nationale, care este obligat sa-i plateasca locotenentului salariile incepand cu data trecerii in rezerva si pana la reintegrarea efectiva.

In ianuarie 2012, LOCOTENENTUL GHEORGHE ALEXANDRU si-a facut aparitia, imbracat in uniforma militara, in Piata Universitatii, cu declaratii de sustinere la adresa unor protestatari, afirmand ca “s-a saturat de batjocura din aceasta tara”.

Militarul s-a recomandat Alexandru Gheorghe, locotenent, in varsta de 27 de ani, incadrat la Flotila 71 Aeriana Campia Turzii.

Citeste si: Alexandru Gheorghe a fost exclus din armata de Consiliul de Judecata

Ulterior, Consiliul de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana din Campia Turzii a constatat ca ofiterul este vinovat de incalcarea prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare si a altor prevederi ale regulamentelor militare si a propus trecerea in rezerva a acestuia. Locotenentul Gheorghe Alexandru fusese gasit vinovat de Consiliul de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana de mai multe fapte. Astfel, s-a stabilit ca participarea sa, in data de 23 ianuarie, la mitingul din Piata Universitatii, este fapta interzisa de regulile militare. De asemenea, el a fost gasit vinovat de purtarea uniformei militare pe timpul participarii, in data de 23 ianuarie, la mitingul din Piata Universitatii din Bucuresti, cu nerespectarea prevederilor Regulamentului de ordine interioara in unitate si Dispozitia sefului Statului Major General privind unele reguli pentru portul uniformelor militare. Totodata, el fusese gasit vinovat pentru neinstiintarea comandantului despre deplasarea si in alte localitati pe timpul parasirii garnizoanei in 23 ianuarie, respectiv in Bucuresti.

Consiliul de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana l-a mai gasit vinovat si de “acordarea de interviuri si declaratii reprezentantilor mass-media civila, fara a pastra echidistanta politica a armatei si fara aprobarea comandantului unitatii, si, totodata, furnizarea unor informatii exceptate de la liberul acces, respectiv denumirea functiei si a structurii unde se gaseste aceasta”.

Consiliul de judecata, format din cinci ofiteri, cu grade de la locotenent la comandor, colegi de unitate ai LOCOTENENTULUI GHEORGHE ALEXANDRU, a propus trecerea in rezerva a acestuia.

Sursa foto: ziarulatac.ro