Locuinta solara destinata Bucurestiului, realizata de studenti

Prototipul unei locuinte solare inteligente destinata Bucurestiului, care a fost conceput de o echipa de studenti, va fi construit si expus in parcarea unui mall din nordul capitalei, in perioada 17 martie – 9 iunie, au anuntat reprezentantii proiectului.

 

Locuinta va participa in luna iulie a acestui la Solar Decathlon Europe 2014, cea mai importanta competitie de arhitectura si inginerie dedicata universitatilor din intreaga lume.

Din echipa EFdeN, cea care a proiectat locuinta, fac parte peste 50 de studenti – ingineri, arhitecti, comunicatori, care provin de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” si Universitatea Politehnica din Bucuresti. Potrivit sursei citate, proiectarea locuintei a durat mai mult de 12 luni, iar rezultatul se prezintă ca “un echilibru perfect intre design sustenabil, eficienta energetica si natura”.

Citeste si: CASA PRISPA, cea mai eficienta locuinta solara din Romania. Vezi unde o gasesti 

 Astfel, locuinta proiectata de studenti este “o casa solara eficienta energetic si inteligenta destinata mediului urban care integreaza o sera hibrid multifuncțtonala dedicata conceptului de urban farming”, mai spun sursele citate. Casa este destinata inelului central al Bucurestiului si are un design si o compartimentare flexibila orientata catre nevoile locatarului, in acelasi timp integrand un spatiu verde in casa. “In acest fel, utilizatorul se poate bucura de proximitatea fata de destinatiile de interes prin traiul in centrul unei metropole fara a fi privat de linistea si relaxarea pe care le regaseste in natura”, spun reprezentantii echipei.

Pe langa activitatile de santier care vor avea loc in parcarea mall-ului Băneasa Shopping City, membrii echipei vor mai organiza si seri de filme documentare proiectate pe fatada prototipului, workshop-uri cu plante in sera, dar si vizite in prototip odata ce acesta va fi finalizat si deschis catre publicul larg.

La editia din acest an a competitiei Solar Decathlon Europe 2014, care va avea loc in perioada 28 iunie – 14 iulie la Versailles, in Franta, vor mai participa 19 echipe din 16 tari. EFdeN este echipa Romaniei calificata intre cele 20 de finaliste ale competitiei. Proiectul echipei va fi expus alaturi de cele realizate de celelalte echipe in La Cite du Soleil din Versailles, pe domeniile vestitului palat.

sursa foto: efden.ro