Locuintele ANL pentru tineri vor avea preturi mai mari in 2011

Locuintele ANL pentru tineri se scumpesc! Astfel, valoarea de inlocuire pe metru patrat, pentru anul 2011, in vederea vanzarii locuintelor pentru tineri va fi de 448 de euro pe metru patrat, inclusiv TVA, potrivit Ordinului nr. 906, publicat in Monitorul Oficial nr. 182, a anuntat Ministerul Dezvoltarii si Turismului.

Pentru acest an, valoarea de inlocuire este valoarea medie ponderata pe metru patrat, calculata pe baza valorii contractelor de antrepriza incheiate, in conditiile legii, in cursul anului 2010 de catre ANL cu antreprenorii, care se majoreaza cu un coeficient rezultat din raportul dintre valoarea medie ponderata pe metru patrat a locuintelor puse in functiune in anul 2010 in cadrul Programului de constructii Locuinte pentru tineri si valoarea medie ponderata pe metru patrat contractata la momentul inceperii lucrarilor acestor locuinte.

Valoarea medie ponderata pe metru patrat calculata la valorile de investitii ale obiectivelor cu contracte de antrepriza incheiate in anul 2010 are la baza 52 de contracte incheiate de Agentia Nationala pentru Locuinte cu antreprenorii, pentru construirea a 2.482 de locuinte cu un total de 194.647 metri patrati suprafata construita desfasurata, si este de 380,08 euro pe metru patrat, inclusiv TVA.