Locuitorii cartierului Drumul Taberei i-au scris premierului VICTOR PONTA in legatura cu CINEMATOGRAFUL FAVORIT

Membrii Grupului de Intitiativa Favorit (GIF) i-au transmis miercuri o scrisoare deschisa premierului VICTOR PONTA prin care ii solicita acestuia sa faca demersurile necesare pentru transferul cinematografului Favorit de la Ministerul Culturii la Primaria Capitalei, iar ulterior la Primaria Sectorului 6, pentru ca acesta sa poata fi reabilitat si transformat intr-un centru cultural comunitar.

“In anii ’70-’80, Favorit a fost al doilea mare cinematograf al Bucurestiului (cu aproape 1.000 de locuri) si unul din putinele repere culturale ale cartierului Drumul Taberei. Cinematograful s-a inchis in 1997, iar cladirea s-a degradat de la an la an. Pentru cartier si cei peste 300.000 de locuitori ai sai, istoria acestui loc si importanta lui simbolica pot reprezenta un fundament pentru a construi, impreuna cu autoritarile locale, un veritabil centru cultural si comunitar, care lipseste in momentul de fata si care ar putea sa furnizeze cetatenilor servicii extrem de necesare”, se spune in scrisoarea deschisa.

Citeste si: Transformarea fostului cinematograf FAVORIT intr-un centru cultural multifunctional, exemplu la European CSR Lessons

Semnatarii scrisorii mai arata ca Primaria Sectorului 6 si-a manifestat interesul concret in a prelua, renova, moderniza si administra CINEMATOGRAFUL FAVORIT. “Primaria Sectorului 6 a asigurat banii necesari pentru a se realiza studiul de fezabilitate (2011) si proiectul tehnic (2012), iar in 2013 si 2014, reprezentantii primariei locale au alocat in bugetul local o suma considerabila, destinata inceperii proiectului Favorit. Din pacate, Primaria Sectorului 6 nu a putut demara acest proiect si derula investitia prevazuta, fiindca nu este proprietarul cladirii cinematografului, aceasta fiind in proprietatea Ministerului Culturii si in administrarea RADEF RomaniaFilm”, se mai arata in text.

Citeste si: Consultari publice privind reabilitarea fostului Cinematograf Favorit

“In conditiile in care Ministerul Culturii, proprietarul actual al cladirii Cinematografului Favorit, si RADEF RomaniaFilm, administratorul acesteia, nu pot asigura resursele necesare refacerii si administrarii cladirii, solicitam Ministerului Culturii demararea procedurii de transfer al proprietatii acestei cladiri catre Primaria Capitalei, si ulterior catre Primaria Sectorului 6, conform legislatei in vigoare. Este un demers necesar pentru a asigura demararea refacerii acestui spatiu si construirii unui centru cultural si comunitar al cartierului Drumul Taberei – un posibil model pentru alte zone ale capitalei”, mai spun membrii GIF.

Sursa foto: dcnews.ro