Locuitorii din PRELUNGIREA GHENCEA ies din nou in strada

Sute de cetateni ai Capitalei, dar si din Ilfov, sunt asteptati sambata la un mars de protest in Prelungirea Ghencea, au anuntat printr-un comunicat de presa initiatorii actiunii.

Marsul se va desfasura intre orele 11.00 si 13.00, pe traseul Ansamblul Primavara – Prelungirea Ghencea – intersectia Prelungirea Ghencea cu Soseaua de Centura Domnesti – Cartierul Latin – Prelungirea Ghencea – str. Valea Oltului – Ansamblul Primavara.

Citeste si: Locuitorii din PRELUNGIREA GHENCEA prosteaza din nou in strada

Potrivit sursei citate, acesta este cel de-al patrulea protest al locuitorilor din Prelungirea Ghencea, in decurs de trei luni. La fiecare dintre actiuni au fost invitate si autoritatile care promiteau, in urma cu un an, demararea lucrarilor la proiectul care prevede largirea strazii Prelungirea Ghencea si construirea unui pasaj peste soseaua de centura a Capitalei. Este vorba despre premierul VICTOR PONTA, primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, si presedintele Consiliului Judetean Ilfov, MARIAN PETRACHE. Invitatia la fata locului a fost adresata si pentru marsul de pe 18 octombrie, printr-o scrisoare deschisa.

Citeste si: PROTEST in CAPITALA: Cateva zeci de persoane acuza lipsa de interes a autoritatilor

Organizatorii protestului afirma ca autoritatile au dat pana acum raspunsuri complet nesatisfacatoare la solicitarile repetate ale locuitorilor din zona Prelungirea Ghencea. Astfel, Primaria Capitalei si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania au dat “informatii vagi, fara termene clare si fara transparenta in legatura cu stadiul lucrarilor si al exproprierilor”, potivit initiatorilor actiunii.

Acestia reamintesc ca in zona locuiesc peste 20.000 de cetateni, care sunt afectati zilnic de imposibilitatea de a circula, in conditiile in care Prelungirea Ghencea are cate o singura banda pe sens, iar numarul masinilor creste in ritmul alert al dezvoltarii imobiliare. In plus, lipsa infrastructurii pietonale reprezinta un risc real pentru copiii din cartierele nou construite.

Sursa foto: facebook.com