Locuitorii Sectorului 1 pot depunere CERERI pentru acordarea AJUTORULUI DE INCALZIRE

Cetatenii din Sectorul 1 isi pot depune, incepand cu data de 15 octombrie, CERERILE pentru acordarea AJUTORULUI DE INCALZIRE pentru sezonul rece 2014-2015, a anuntat joi Primaria Sectorului 1.

Potrivit sursei citate, institutia a demarat deja distribuirea formularelor si a declaratiilor pe proprie raspundere pentru acordarea acestui sprijin financiar.

Ajutoarele pentru incalzirea locuintei cu energie termica, gaze naturale, energie electrica, lemne, carbuni si combustibili petrolieri se acorda pe baza de CERERE insotita de actele doveditoare privind componenta familiei si veniturile acesteia. La completarea CERERII, titularul are obligatia de a mentiona corect componenta familiei, veniturile membrilor acesteia, precum si bunurile mobile si imobile detinute.

Pentru acordarea AJUTORULUI la energie termica, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie este de 786 lei in cazul familiilor si 1.082 lei in cazul persoanei singure.

Citeste si: Primaria Sectorului 3 incepe distribuirea FORMULARELOR pentru obtinerea SUBVENTIEI LA CALDURA

In cazul in care locuinta este incalzita cu gaze naturale, energie electrica, precum si cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei atat in cazul familiilor, cat si in cazul persoanei singure.

AJUTOARELE pentru INCALZIREA locuintei cu energie electrica se acorda doar in situatia in care acesta este principalul sistem de incalzire utilizat.

AJUTOARELE DE INCALZIRE nu se acorda persoanelor/familiilor care detin cel putin unul dintre bunurile prevazute in Anexa nr. 4 la normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare si in cererea pentru acordarea ajutorului, respectiv: cladiri sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu si a anexelor gospodaresti sau alte imobile aflate in proprietate; mijloace de transport (autoturism/autoturisme si/sau motocicleta/motociclete cu o vechime mai mica de 10 ani, cu exceptia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum si pentru uzul persoanelor aflate in zone greu accesibile, mai mult de un autoturism/motocicleta cu o vechime mai mare de 10 ani); terenuri de imprejmuire a locuintei si curtea aferenta si alte terenuri intravilane care depasesc 1.000 metri patrati in zona urbana si 2.000 metri patrati in zona rurala; depozite bancare de peste 3.000 lei etc.

Pentru sistemul de incalzire cu agent termic, cererile si declaratiile pe proprie raspundere se vor ridica de la sediul SC RADET SA – Sectia de Distributie Sector 1 (str. Radu Greceanu nr. 10-12) sau de la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1 (str. Maresal Averescu nr. 17).

Pentru ajutoarele de incalzire cu gaze, energie electrica si pentru cele cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri, formularele vor putea fi ridicate de la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 1.

CERERILE si declaratiile pe proprie raspundere pentru acordarea AJUTORULUI pentru INCALZIREA locuintei se depun la sediul DGASPC Sector 1 in vederea stabilirii dreptului financiar.

Citeste si: CERERILE pentru acordarea AJUTORULUI de INCALZIRE vor putea fi depuse in Sectorul 6 din 20 octombrie

La stabilirea venitului net lunar al familiei sau, dupa caz, al persoanei singure se iau in considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat in luna anterioara depunerii CERERII, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurari sociale de stat, asigurari de somaj, indemnizatii, alocatii si ajutoare cu caracter permanent, indiferent de bugetul din care se suporta, obligatii legale de intretinere si alte creante legale, cu exceptia alocatiei pentru sustinerea familiei prevazute de Legea nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, republicata, cu modificarile ulterioare, a bugetului personal complementar prevazut de Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, a ajutoarelor de stat acordate in baza Ordonantei Guvernului nr. 14/2010 privind masuri financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat acordate producatorilor agricoli, incepand cu anul 2010, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 74/2010, cu completarile ulterioare, a burselor de studiu si a burselor sociale, a sprijinului financiar prevazut de Hotararea Guvernului nr. 1.488/2004 privind aprobarea criteriilor si a cuantumului sprijinului financiar ce se acorda elevilor in cadrul Programului national de protectie sociala “Bani de liceu”, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si veniturile obtinute din activitatile cu caracter ocazional desfasurate de zilieri in conditiile Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cererea si declaratia pe proprie raspundere privind acordarea AJUTORULUI pentru INCALZIREA locuintei se depune impreuna cu declaratia (Anexa 2 din H.C.L. nr. 154/25.09.2014) potrivit careia beneficiarul se obliga ca, pana la data de 31.05.2015, sa aduca actele privind veniturile si componenta familiei pentru perioada noiembrie 2014 – martie 2015. Nedepunerea acestor documente pana la data de 31 martie 2015 duce la recuperarea sumelor acordate cu titlu de ajutor pentru incalzirea locuintei conform OUG nr. 70/2011 cu modificarile si completarile ulterioare.

Titularii AJUTOARELOR pentru INCALZIREA locuintei sunt obligati sa comunice orice modificare intervenita in componenta familiei si a veniturilor acesteia in termen de cinci zile de la data modificarii.

Pentru mai multe informatii privind acordarea ajutoarelor pentru caldura, puteti contacta Biroul Relatii Interetnice din subordinea DGASPC Sector 1, bd. Maresal Averescu nr. 17, telefon: 021/223.41.97 int. 148.

Sursa foto: desteptarea.ro