Locuitorii Sectorului 4, atentionati sa-si indeparteze turturii de pe cladiri, altfel vor fi amendati

Locuitorii Sectorului 4 sunt atentionati sa indeparteze turturii formati la nivelul acoperisului cladirilor, care reprezinta un real pericol pentru pietoni, in conditiile in care meteorologii au prognozat credteri ale valorilor termice.

Astfel, Primaria Sectorului 4 reaminteste persoanelor fizice si juridice ca, in baza HCGMB nr. 120/2010 si a HCL Sector 4 nr. 22/2007, au obligatia sa-i indeparteze, cat si sa degajeze gheata formata pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliaza sau isi desfasoara activitatea, a sediilor de firme, curtilor si terenurilor detinute.

Intr-o prima etapa, Autoritatea Locala a informat toate cele peste 1.600 de asociatii de proprietari, dar si societatile comerciale care isi desfasoara activitatea pe raza Sectorului 4, solicitandu-le sa ia masurile necesare, in vederea evitarii unor accidente.

In prezent, inspectorii Primariei Sectorului 4 sunt prezenti in teren, pentru a verifica daca cei atentionati respecta obligatiile ce le revin in acest sens si pentru identificarea eventualelor abateri de la prevederile legale.

Vezi aici prognoza meteo pentru februarie, martie si aprilie

Ignorarea respectivelor prevederi de catre persoanele fizice constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 200 lei la 500 lei, iar pentru persoanele juridice, amenzile se incadreaza intre 500 lei si 2.000 lei.

„Fac apel la spiritul civic al cetatenilor sa intervina de urgenta pentru indepartarea turturilor si pentru degajarea trotuarelor de zapada si gheata. Sunt masuri care trebuie adoptate, pentru a preintampina producerea unor accidente nedorite. Consider ca trebuie sa ne ingrijim in aceeasi masura de zona din imediata apropiere a locuintei, ca si de propria noastra gospodarie”, a declarat Cristian Popescu- Piedone, primarul Sectorului 4.