LOCUL ocupat de SIMONA HALEP in ANCHETELE WTA pentru luna martie MARTIE

SIMONA HALEP, INDIAN WELLS, HALEP CASTIGA INDIAN WELLS, JELENA JANKOVIC, SIMONA HALEP INVINGE JELENA JANKOVIC,

SIMONA HALEP, numarul trei mondial in tenisul feminin, a ocupat LOCUL AL DOILEA in ANCHETELE realizate de site-ul WTA pentru cea mai buna jucatoare a lunii martie si cea mai buna lovitura.

Americanca SERENA WILLIAMS, liderul mondial si castigatoarea turneului de la Miami, a obtinut 52 la suta dintre voturile exprimate de iubitorii tenisului, SIMONA HALEP fiind a doua, cu 40 la suta, iar spaniola Carla Suarez Navarro a ocupat locul al treilea, cu 8 la suta.

SIMONA HALEP a castigat in martie turneul de la Indian Wells, primul din cariera sa de categoria Premier Mandatory, dupa ce in semifinale beneficiase de retragerea SERENEI WILLIAMS, din cauza unei accidentari.

In martie, SIMONA HALEP a avut un bilant de noua victorii si un esec (infrangerea cu Serena a fost pe 2 aprilie – n. r.). La Indian Wells, SIMONA HALEP a trecut in trei seturi de Daria Gavrilova, Varvara Lepchenko si Carla Suarez Navarro, iar dupa ce a beneficiat de retragerea SERENEI WILLIAMS in semifinale, a invins-o in ultimul act pe sarboaica Jelena Jankovic, campioana din 2010. A fost al treilea titlu din 2015 pentru romanca, dupa cele de la Shenzhen si Dubai.

Citeste si: SIMONA HALEP, nominalizata pentru titlul de jucatoarea lunii MARTIE din WTA

SERENA WILLIAMS a revenit in martie la Indian Wells pentru prima oara din 2001 si a ajuns pana in semifinalele turneului californian, faza in care a fost nevoita sa se retraga din cauza unor probleme la genunchiul drept, potrivit Agerpres. Ulterior, Serena si-a adjudecat titlul al Miami Open, dupa ce a invins-o categoric in finala pe Carla Suarez Navarro (6-2, 6-0). Acest titlu, al treilea consecutiv la Miami, a adus-o pe americanca pe primul loc in clasamentul Road to Singapore, care conteaza pentru calificarea la Turneul Campioanelor.

Carla Suarez Navarro s-a oprit in sferturi la Indian Wells, eliminata in trei seturi de SIMONA HALEP, dar a ajuns pana in finala la Miami Open, dupa ce a trecut pe rand de Alizé Cornet, Agnieszka Radwanska, Venus Williams si Andrea Petkovic. Iberica a pierdut fara drept de apel prima sa finala WTA Premier Mandatorry, insa performanta i-a adus intrarea in top 10.

Laureatele acestui titlu in primele doua luni ale anului au fost SERENA WILLIAMS in ianuarie (a castigat Australian Open) si SIMONA HALEP in februarie (victorioasa la Dubai).

Poloneza Agnieszka Radwanska a iesit invingatoare (40 la suta) in ierarhia pentru cea mai frumoasa lovitura a lunii martie, dupa un lob reusit in meciul cu IRINA BEGU, in turul al treilea la Miami Open, castigat de poloneza cu 6-2, 4-6, 6-2.

Citeste si: SIMONA HALEP, NOMINALIZATA din nou de WTA. VIDEO

SIMONA HALEP a ocupat locul al doilea, cu 36 la suta, pentru cu un schimb cu Carla Suarez Navarro, la Indian Wells, turneu pe care l-a castigat. Faza respectiva s-a petrecut in setul al treilea, la scorul de 5-7, 6-1, 1-0 si 30-0 pentru SIMONA HALEP, care a reusit un punct splendid. SIMONA HALEP a castigat meciul din sferturi cu iberica in trei seturi, cu 5-7, 6-1, 6-1.

Pe locul al treilea a fost votata o minge castigata de SERENA WILLIAMS (10 la suta) in fata SIMONEI HALEP, in semifinalele turneului de la Miami, la scorul de 6-2, 2-2, 15-15. Liderul mondial s-a impus in cele din urma cu 6-2, 4-6, 7-5.

Au mai fost nominalizate mingi reusite de italianca Francesca Schiavone la Monterrey (9 la suta) si de germanca Sabine Lisicki la Indian Wells (5 la suta).