Locul unde marea imbratiseaza Dunarea. Imagini fascinante de la gura de varsare de la Sulina

Imaginile pe care Dunarea le face la varsarea in Marea Neagra sunt fascinante. Culori diferite se amesteca si totusi fiecareisi pastreaza autonomia.

Daca ajungeti in Sulina, cel mai estic taram al tarii noastre, nu ratati o excursie pana la varsarea Dunarii in mare. Puteti negocia cu barcagiii care sunt intotdeauna dornici de clienti. Pe drum va vor spune povesti pescaresti si nu stii la ce sa fii atent: la vorbele ghidului sau la peisajul din jur.

CITESTE SI: Ce joburi au avut vedetele inainte sa cunoasca celebritatea?

 O alta destinatie de vacanta este plaja. La intinderea de nisip ajungeti la pas,in aproximativ jumatate de ora, sau puteti lua maxi-taxi-ul, care va costa 1,5 lei. Veti vedea cea mai intinsa suprafata de nisip de pe litoralul romanesc. Un loc unde convietuiesc oameni si animale, la marginea nisipului pascand pe dunele de catina alba,in voie, mai multe vaci.

O mica pasarela de lemn care inainteaza in mare este locul perfect pentru visare. Marea este mai limpede ca oriunde, iar ochii te dor de atata aur, asa luceste nisipul. Cele doua formeaza o bijuterie. Un nestemat al Marii Negre.

Nu ratati o calatorie cu barca printre canalele pline de nuferi, printre pelicani si ale vietuitoare ale Dunarii. Puteti inchiria o ambarcatiune de la zecile de pescari care asteapta pe malul apei. Peste tot, sunt lipite afise cu oferte de excursii. Astfel, cu 50 – 60 de lei ajungeti la Padurea Letea, unde puteti admira stejari seculari, cai salbatici si liane, ca in padurea tropicala, dar si case traditionale, vopsite in alb si albastru.   

 Un alt traseu este Canalul Cardon/ Canalul Barbosul, unde apa capata culoarea alba de la atatia nuferi. Pescarul va va duce inclusiv pana la Farul Vechi. Traseul dureaza in jur de patru ore.

 

Sursa: adevarul