DNA-ul studentesc a reluat raziile dupa cei care incearca sa vanda sau sa cumpere locuri de cazare in camine

DNA-ul studentesc a reluat, in aceasta toamna, raziile in camine si actiunile sub acoperire pentru depistarea celor care incearca sa vanda sau sa cumpere locuri de cazare in camine, au declarat vineri, pentru agentia Mediafax, reprezentantii Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR).

Membrii si voluntarii DNA-ului studentesc au organizat deja mai multe actiuni pentru depistarea celor care fac trafic cu locurile de cazare din camine, inclusiv a sefilor de camine sau a administratorilor.

“Am vorbit cu cei care au incercat sa vanda locuri si au dat inapoi. Sigur ca suntem si cu ochii pe internet. DNA-ul studentesc s-a infiintat in 2006, a functionat cativa ani, apoi s-a oprit. Acum, am decis reactivarea lui, initiativa fiind sustinuta de colegi din toate univeristatile din tara”, spune Ioan Mircea David, reprezentant al UNSR.

Potrivit UNSR, vor fi organizate mai multe actiuni, de la formarea unor echipe care sa patruleze prin campusurile studentesti, pentru a informa studentii ca pot face plangeri la DNA-ul studentesc, pana la flagranturi de la tranzactii de cumparare a unui loc in camin, inclusiv cu ajutorul microfoanelor si al camerelor ascunse.

Citeste si: Mihnea Costoiu a transmis un mesaj inainte de inceperea noului AN UNIVERSITAR 2014-2015

Chiar si membrii DNA-ul studentesc vor posta anunturi de cumparare si de vanzare a unor locuri de camine, iar apoi vor merge la negociere, pentru a-i prinde astfel pe cei care fac ilegalitati. De asemenea, va fi realizata o baza de date cu numerele de telefon, preluate din afisele din campusuri, ale studentilor care anunta ca isi vand locul in camin.

Potrivit lui Ioan Mircea David, un loc in camin se vinde, in acest an, cu patru-cinci sute de EURO, in functie de camin, de numarul de locuri din camera sau de conditiile oferite.

Studentii care vor fi depistati ca vor sa-si vanda locul de cazare obtinut in camin il vor pierde si nu vor mai avea niciodata dreptul de a obtine un alt loc de cazare, pana la finalizarea studiilor. Cei care au cumparat un astfel de loc vor fi evacuati si vor pierde banii pe care i-au platit.

Citeste si: VICTOR PONTA pregateste REMANIEREA lui REMUS PRICOPIE – surse

La actiunile similare organizate in 2008 au fost depistati 10 studenti care si-au vandut locurile de cazare, iar un administrator de camin a fost prins in flagrant.

Proiectul DNA-ului studentesc a fost initiat in 2006 de UNSR, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si cu Consiliul National al Rectorilor, pentru a reduce coruptia in mediul universitar, a promova valorile etice si a proteja drepturile studentilor.