LOCURI DE MUNCA IN STRAINATATE PENTRU ROMANI! 500 de JOBURI DISPONIBILE

Angajatori din 13 state europene au aproape 500 de posturi vacante in reteaua Eures, cele mai multe in Germania, Polonia si Cehia. In Germania sunt 109 locuri de munca disponibile pentru ospatari, bucatari, soferi sau asistenti medicali, in Polonia, angajatorii ofera 100 de locuri de munca pentru electricieni, iar in Cehia sunt disponibile 98 de locuri de munca, cele mai multe pentru soferi de autobuz.

Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), angajatorii din Germania cauta sa angajeze pe 109 posturi de: ospatar (23), bucatar (22), sofer profesionist (10), receptioner (sase), camerista (cinci), lucrator in agricultura (cinci), asistent medical (cinci), personal servire clienti (patru), menajera (patru), ospatar pentru banchete (trei), commis de cuisine (doua), personal in domeniul hotelier (doua), ajutor bucatar (doua), specialist restaurant (doua).

De asemenea, sunt disponibile cate un post pentru functiile de manager restaurant, coordonator evenimente, bucatar sef, bucatar preparare mic dejun, ospatar restaurant a la carte, specialist restaurant, personal intampinare oaspeti, personal catering, chef de rang, commis de rang, lucrator in viticultura, lacatus, inginer baze de date, administrator sistem Linux.

Angajatorii din Polonia au disponibile 100 de locuri de munca pentru electricieni.

In Cehia sunt disponibile 98 de locuri de munca pentru soferii de autobuz (30), slefuitor si pilitor (20), operator CNC (15), forjor (15), cate cinci pentru sofer tir international, mecanic auto si electrician auto si cate unul pentru electrician, tehnician frigidere si fizioterapeut.

In Italia sunt vacante 48 de locuri de munca, dintre care 40 pentru ingrijiori la domiciliu si opt pentru lucratori in agricultura, iar in Marea Britanie sunt 35 de locuri de munca pentru ingrijitor persoane la domiciliu,in timp ce in Irlanda se cauta 20 de lucratori in ferme de vaci de lapte.

Angajatorii din Norvegia ofera 27 de locuri de munca, dintre care 20 pentru lucratori in fabrica, trei pentru mecanici de autobuze si cate unul pentru medic dentist, personal curatenie/specialist carnaval, personal jocuri/specialist carnaval si sofer/specialist carnaval, in Malta sunt disponibile 16 locuri de munca, dintre care sase pentru fierar betonist, cate patru pentru zidar si asfaltator si doua pentru masinist la masini pentru terasamente.

In Belgia sunt vacante 14 locuri de munca, doua pentru electrician in intretinere si reparatii si cate unul pentru magaziner, operator CNC, operator CNC/frezor, montator linie superioara cale ferata, bucatar restaurant de afaceri, stivuitorist, sofer cu experienta in utilizarea macaralei, sudor semiautomat, montator semnalizare de cale ferata, operator masina de indoit cu forma libera, electrician nave senior si brutar.

In Spania sunt vacante 10 posturi, cate doua pentru tinichigiu industrial, sudor tig, strungar-frezor si mecanic si cate unul pentru operator toaletare arbori si drujbist/taietor silvic, in Olanda sunt vacante cinci locuri de munca, trei pentru pentru inginer de sistem, unul pentru sudor in constructii metalice si unul pentru inginer mecani, la fel ca in Finlanda, unde sunt disponibile doua posturi pentru operator CNC, doua pentru sudor MIG-MAG si un operator CNC si programator. De asemenea, in Slovenia sunt vacante doua locuri de munca, pentru medic dentist si, respectiv, pentru inginer proiectare dezvoltare turnuri de racire.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca din aceste state pot afla mai multe date de pe site-ul www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta, unde vor fi indrumate de un consilier EURES.

Sursa foto: BBC