LOCURI DE MUNCA pentru absolventii cursurilor de CALIFICARE PROFESIONALA organizate de DGASPC Sector 6

Un numar de doua persoane apartinand grupurilor sociale vulnerabile si-au gasit un LOC DE MUNCA in urma absolvirii cursurilor de CALIFICARE PROFESIONALA oferite gratuit in cadrul proiectului “Sanse egale in comunitatea noastra”, derulat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 6.

Potrivit reprezentantilor institutiei, cei doi absolventi s-au angajat in functiile de casier si ambalator manual, in cadrul unor firme private din Capitala. Cursurile se adreseaza persoanelor cu dizabilitati, persoanelor de etnie roma si tinerilor care au implinit 18 ani si parasesc sistemul de protectie al statului, oferind diplome de calificare in specializarile de mercantizor, lucrator in comert, legator manual, peisagist-floricultor, confectioner asamblor articole textile. Absolventii primesc diploma de calificare recunoscuta de catre Ministerul  Muncii, Protectiei Sociale, Familiei si Persoanelor Varstnice si de catre Ministerul Educatiei Nationale prin Autoritatea Nationala pentru Calificari, precum si un suport financiar in valoare de 500 de lei lunar pe durata frecventarii cursurilor.

Citeste si: CALIFICARE PROFESIONALA pentru persoanele cu dizabilitati

Proiectul “Sanse egale in comunitatea noastra” este implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordata din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul are ca obiectiv general stimularea integrarii pe piata muncii a 220 de persoane care apartin categoriilor sociale vulnerabile si se deruleaza in Sectorul 6, in perioada 1 octombrie 2013 – 1 aprilie 2015, cu o valoare totala de 1.402.018,96 lei din care finantarea nerambursabila este de 1.373.978,58 lei.

Citeste si: Cursuri gratuite de CALIFICARE PROFESIONALA in beneficiul grupurilor vulnerabile

Persoanele care doresc sa beneficieze de aceste cursuri gratuite sunt rugate sa contacteze Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, la numarul de telefon 0730.649.539 sau pe e-mail la adresa office@dgaspc6.com.

Sursa foto: facebook.com