LOCURI DE PARCARE marcate cu roz pentru femeile din Coreea de Sud

Autoritatile din Seul, capitala Coreei de Sud, au creat locuri de parcare mai mari rezervate femeilor, acestea urmand sa fie  semnalate cu roz si cu un logo cu o fusta.

Parcarile fac parte dintr-un proiect de circa 100 milioane de dolari menit sa transforme metropola intr-una mai primitoare pentru femei. Proiectul presupune si realizarea de trotuare dintr-un material mai poros pe care sa se poata merge mai usor cu pantofi cu toc, precum si instalarea de toalete rezervate femeilor, conform Motoring.co.au. Locurile de parcare pe care primaria le-a realizat pentru femei sunt mai late si mai lungi, mai bine iluminate si mai aproape de lifturi sau scari rulante.

Un reprezentant al primariei din Seoul a declarat pentru Korea Times ca: “este ca si cum am adauga o tenta feminina unui design universal masculin si am face lucrurile mai comode pentru femei”.

Citeste si: Noi LOCURI DE PARCARE in Sectorul 6, prin ridicarea masinilor abandonate 

Korea Times relata in 2013 ca autoritatile sud-coreene au introdus o serie de masuri menite sa egaleze terenul intre femei si barbati, masuri criticate sub acuzatia de “discriminare inversa” care vizeaza barbatii si care afecteaza negativ relatiile dintre cele doua sexe.

Citeste si: REGULI noi in PARCARI. ORDIN al Ministerului Sanatatii 

Ambitiosul plan al autoritatilor din Seul de a tranasforma orasul intr-unul mai primitor pentru femei a fost lansat in 2009 si, pe langa schimbarile in infrastructura si aspectul orasului, si-a propus la acea vreme sa creeze 28.000 de locuri de munca pentru femei care si-au abandonat cariera pentru a se ocupa de familie, potrivit Global Post.